Rețeta fertilității. Dacă mănânci acest preparat, rămâi însărcinată mai repede

Rețeta fertilității. Dacă mănânci acest preparat, rămâi însărcinată mai repede
Vă place mult laptele, dar din nefericire aveți probleme atunci când îl consumați? Nu mai stați pe gânduri, laptele de cartofi este tot ce aveți nevoie.

Un pahar cu lapte de cartofi în care ați pus puțină miere sau sirop de agave este tot ce aveți nevoie pentru o sănătate de fier.

Laptele de cartofi, excelent pentru femeile care vor să rămână însărcinate. Iată cât de repede se prepară

În vechime, era preferatul multor români dar multă vreme a intrat într-un con de umbră. Acum, laptele de cartofi a revenit în forță și promite că ne va salva de la multe afecțiuni. Acesta are mult mai puține grăsimi decât cel de vacă, însă e o bogăție de calciu, vitamina D, fier dar și acid folic și este de mare ajutor doamnelor care vor să rămână însărcinate.

Mod de preparare

Pentru a prepara laptele de cartofi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 cartofi albi, curățați de coajă și tăiați cuburi, 800 ml de apă ușor sărată, 30 grame migdale tocate, 2 linguri cu melasă, miere de albine sau sirop de agave. Pentru început, se fierb cartofii în apă sărată până ce aceștia devin foarte moi.

Aveți grijă atunci când scade apa să mai turnați până ajunge la un litru. Puneți apa care a rămas după fierberea cartofilor alături de cartofi, migdalele tocate și îndulcitorul într-un blender. Mixați aproximativ cinci minute. Lichidul se strecoară apoi folosind un tifon și se depozitează într-o sticlă cu capac. Se păstrează la frigider.

Indicat celor care țin dietă vegană

Specialiștii recomandă laptele de cartofi atât persoanelor cu intoleranță la lactoză, dar și celor care țin dieta vegetariană sau vegană. Laptele de cartofi ține la distanță și balonarea, diareea sau neplăcutele dureri de stomac. De asemenea, puteți consuma, după preferințe și lapte de migdale, lapte de orez, de caju sau lapte de cocos. Nu în ultimul rând, laptele de cartofi poate fi consumat și de copiii care au diverse alergii.

Sursă foto: isanatate

Recomandarile noastre