Somon cu curry, fiert în lapte de cocos. O rețetă de pregătit pentru masa de weekend

Somon cu curry, fiert în lapte de cocos. O rețetă de pregătit pentru masa de weekend
Această rețetă vă va purta direct în îndepărtata Asie. Un adevărat tsunami de arome se dezvăluie imediat ce gustați prima bucățică.

Nu trebuie să mergeți la un restaurant cu specific asiatic pentru  a descoperi arome îndepărtate. Puteți să aduceți Asia direct în bucătăriile voatre cu această rețetă specială de curry cu somon și cocos.

Ingrediente pentru somon cu curry și lapte de cocos

4 fileuri de somon de 170 de grame fiecare, cu pielea îndepărtată

1 ardei gras roșu, tocat mărunt

1 legătură baby bok choy (sau 4 căni de spanac), tocat

2 linguri de ulei de cocos

1 lingură de unt nesărat (sau mai mult ulei de cocos)

1 ceapă mică, tocată mărunt

4 caței de usturoi, tocați

1 lingură de ghimbir ras

3 linguri de pastă de curry roșu thailandez

2 linguri de pasta de tomate

1 ¾ cană lapte de cocos neîndulcit

½ cană supă de legume

1 lingură de unt de arahide

2 linguri de suc de lămâie

1 lingură sos de pește

sare și piper

½ linguriță din fiecare: coriandru măcinat, chimen, boia dulce

1 linguriță fulgi de ardei roșu

busuioc,

chiffonada (busuioc thailandez dacă îl găsești)

orez fiert la abur pentru servire

Mod de preparare

Uscați fileurile de somon cu un prosop de hârtie și asezonați cu sare, piper și boia dulce. Încălziți uleiul de cocos și untul într-o tigaie mare anti aderentă la foc mediu-înalt; se adaugă fileurile de somon și se călesc, cam 3 – 4 minute pe fiecare parte. Se scoate din tavă și se dau deoparte. În aceeași tigaie adăugați ceapa, usturoiul și ghimbirul. Gătiți timp de 2 minute la foc mic până se parfumează. se adaugă ardeiul gras, se fierbe 3 minute, amestecând din când în când.

Se amestecă pasta de roșii și pasta de curry, se fierbe totul timp de 1 minut. În final se adaugă coriandru, chimen și fulgi de ardei roșu. Se asezonează cu sare si piper. Se toarnă bulionul și se aduce la fierbere. În final adăugați bok choy, sos de pește și unt de arahide. Se amestecă pentru a se combina.

Se toarnă laptele de cocos și se aduce la foc mic. Cuibăriți somonul în sos. Stropiți cu zeamă de lămâie și fierbeți încă 3 – 5 minute sau până când somonul este gătit și sosul se îngroașă ușor. Se ia de pe foc. Se amestecă frunzele de busuioc și se servește preparatul cu orez.

sfdf

Sursa: Instagram / Seafood network