Ce rețetă wow! Cremă de morcovi prăjiți, un deliciu din cele mai luxoase restaurante

Dacă încercați să-i faceți pe cei mici să mănânce mai multe legume, trebuie să încercați această cremă fină și delicioasă. Morcovii prăjiți, stau bine alături de caju, iar usturoiul prăjit adaugă o dulceață minunată care face ca această cremă hrănitoare să aibă un gust de desert. Este perfectă pentru a fi servită la întâlniri sau pentru a o gusta cu legume și biscuiți.
„De obicei adaug o mână de ierburi precum coriandru, pătrunjel, busuioc , sau mentă pentru a adăuga mai multă aromă și nutrienți. Dar rețineți că culoarea ar deveni maronie în acest caz”, scrie publicația Nutriholist, pe Instagram.
3/4 cană caju crude
2 1/2 căni (4-5 medii) morcovi, tăiați în bucăți
3 căței de usturoi, în coajă
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriță praf de chimen măcinat
1 linguriță coriandru măcinat
1/2 linguriță turmeric
1/2 lămâie, suc
sare de mare și piper negru, după gust
Preîncălziți cuptorul la 400 F. Într-un castron mic, acoperiți nucile caju cu apă fierbinte și lăsați-le la înmuiat. Între timp, aranjați morcovii tăiați și usturoiul pe o hârtie de copt cu care ați tapetat o tavă. Stropiți cu jumătate din cantitatea de ulei, stropiți cu condimente și prăjiți timp de 25 – 30 de minute până când morcovii și usturoiul sunt aurii și moi. Lăsați apoi ingredientele să se răcească.
După ce morcovii s-au răcit, scurgeți nucile caju lăsate la înmuiat și curățați usturoiul. Adăugați toate acestea împreună cu morcovii prăjiți și uleiul de măsline rămas într-un blender de mare putere sau într-un robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare. Se completează cu sare și piper după gust. În final, acoperiți cu pătrunjel sau coriandru, susan și semințe de cânepă și bucurați-vă de această cremă de morvovi prăjiți. E ideal a fi servită cu biscuiți sau cu baghete de legume (ardei, apio etc.)
View this post on Instagram