Prăjitura Normand. Francezii sunt înnebuniți după ea

Nu veți pierde prea mult timp în bucătărie pentru a prepara Normandul, prăjitura după care francezii se înnebunesc. Rezultatul e un tort cu o lungime de 20 de centimetri, foarte hrănitor. Merele, care se regăsesc din plin în rețetă, trebuie să știți, conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu. E bine de știut că merele sunt foarte sărace în calorii.
O să aveți nevoie de mere caramelizate, așa că începeți prepararea cu acestea. Se face un caramel uscat cu 75 g zahăr care se pune la topit. Apoi adăugați 60g smântâna lichidă fierbinte. După ce s-au amestecat bine cele două ingrediente, adăugați 120g mere tăiate bucățele. Gătiți timp de10 minute și lăsați apoi merele caramelizate să se răcească.
În continuare, preîncălziți cuptorul la 160°. Într-un vas amestecați 130 g unt înmuiat (foarte, foarte moale) cu 140 g zahăr și cu 3 ouă. Se adaugă și 180g făină și 7 g praf de copt. În final se adaugă merele caramelizate în amestecul de tort și se toarnă într-o formă de chec, pătrată, cu lungimea de 20 de centimetri. Gătiți 1 ora la 160°.
Pentru decor și servire mai aveți nevoie de ceva. Bateți cu un robot de bucătărie 160 g smântâna foarte rece amestecată cu 75 g cremă mascarpone, rece și aceasta, la care adăugați și 20g zahar pudră. Lăsați deoparte 80 g de frișcă pentru umplutura de mere.
Mai preparați un caramel uscat, din 30 g zahăr. Adăugați 25 g smântână fierbinte apoi 90 g mere tăiate în bucăți mici. După ce merele s-au caramelizat, amestecul se lasă la răcit, iar când a ajuns la temperatura camerei, se adaugă cele 80 g de frișcă. În final, cu ajutorul unui poș, se introduce această cremă în mijlocul tortului. Opțional, o puteți folosi ca pe orice cremă de tort. Tăiați tortul în 2 sau 3 bucăți orizontale și le ungeți cu cremă. Serviți cu restul amestecului de frișcă și mascarpone deasupra.
Sursa: Instagram
View this post on Instagram