Nu veți pierde prea mult timp în bucătărie pentru a prepara Normandul, prăjitura după care francezii se înnebunesc. Rezultatul e un tort cu o lungime de 20 de centimetri, foarte hrănitor. Merele, care se regăsesc din plin în rețetă, trebuie să știți, conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu. E bine de știut că merele sunt foarte sărace în calorii.
O să aveți nevoie de mere caramelizate, așa că începeți prepararea cu acestea. Se face un caramel uscat cu 75 g zahăr care se pune la topit. Apoi adăugați 60g smântâna lichidă fierbinte. După ce s-au amestecat bine cele două ingrediente, adăugați 120g mere tăiate bucățele. Gătiți timp de10 minute și lăsați apoi merele caramelizate să se răcească.
În continuare, preîncălziți cuptorul la 160°. Într-un vas amestecați 130 g unt înmuiat (foarte, foarte moale) cu 140 g zahăr și cu 3 ouă. Se adaugă și 180g făină și 7 g praf de copt. În final se adaugă merele caramelizate în amestecul de tort și se toarnă într-o formă de chec, pătrată, cu lungimea de 20 de centimetri. Gătiți 1 ora la 160°.
Pentru decor și servire mai aveți nevoie de ceva. Bateți cu un robot de bucătărie 160 g smântâna foarte rece amestecată cu 75 g cremă mascarpone, rece și aceasta, la care adăugați și 20g zahar pudră. Lăsați deoparte 80 g de frișcă pentru umplutura de mere.
Mai preparați un caramel uscat, din 30 g zahăr. Adăugați 25 g smântână fierbinte apoi 90 g mere tăiate în bucăți mici. După ce merele s-au caramelizat, amestecul se lasă la răcit, iar când a ajuns la temperatura camerei, se adaugă cele 80 g de frișcă. În final, cu ajutorul unui poș, se introduce această cremă în mijlocul tortului. Opțional, o puteți folosi ca pe orice cremă de tort. Tăiați tortul în 2 sau 3 bucăți orizontale și le ungeți cu cremă. Serviți cu restul amestecului de frișcă și mascarpone deasupra.
Sursa: Instagram
View this post on Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook