Uitați de covrigeii din comerț. Italienii prepară Tarallini, crocanți și delicioși. Rețetă banal de simplă

Tarallini crocanți și delicioși sunt covrigeii tradiționali ai italienilor. Foarte simplu de preparat, sunt cu adevărat o gustare ideală, mai ales dacă aveți copii mici în casă și țineți la sănătatea familiei. În plus, chiar ei pot fi implicați în procesul de preparare. Rețeta este foarte simplă.
Tarallini sunt gustări tradiționale care arată ca niște inele crocante și savuroase. Originea acestui preparat este în sudul Italiei. Veți iubi această rețetă nu doar pentru simplitatea ei, dar și pentru că vă dă ocazia să vă „jucați” cu toppingurile. Practic, de fiecare dată puteți prepara unele mai aromate. În plus, aveți nevoie de doar patru ingrediente pentru a prepara celebrii covrigei crocanți. Se coc rapid în cuptor, iar rezultatul e crocant și sfărâmicios în același timp.
– 300 g făină simplă
– 50 ml ulei de măsline extravirgin
– 1 linguriță de sare
– 120 ml de vin alb
Opțional:
– 2 linguri semințe de fenicul / chimen
– 1 linguriță pudră de usturoi
Adăugați toate ingredientele într-un castron și amestecați până când obțineți un aluat uniform. Adăugați apoi semințele de fenicul sau chimen și usturoiul (ori alte toppinguri pentru gust) și amestecați bine pentru a le încorpora. Puteți sări peste acest pas dacă preferați versiunea simplă.
După ce amestecul este gata și omogen, rupeți câte o bucată de aluat și rulați-o în fâșii de grosimea unui creion (sau mai subțire). Tăiați bucăți de câțiva centimetri și formați inelele, aducând cele două capete ale bucății de aluat împreună. Aici veți decide cât de mari să fie inelele. După ce ați transformat tot aluatul în inele, puneți pe aragaz o tigaie largă plină cu apă și aduceți lichidul la temperatura de fierbere. Când apa clocotește, puneți o parte din inele și lăsați-le să fiarbă până când se ridică la suprafață. Puteți face acest lucru și într-o cratiță. Aveți însă grijă să nu înghesuiți prea multe inele de aluat. Procesul de fierbere durează aproximativ 2 – 3 minute.
Se scurg inelele fierte și se transferă într-o tavă de copt (cu hârtie de copt pe ea). Coaceți timp de 35 – 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C. Lăsați covrigeii crocanți Tarallini să se răcească înainte de a-i servi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook