Simona Ionescu / Redactor Șef

Ulei de usturoi, pentru cele mai bune bruschete din lume. Rețeta care face ravagii

Ulei de usturoi, pentru cele mai bune bruschete din lume. Rețeta care face ravagii
Uleiul de usturoi va transforma rapid rețelele culinare pregătite de gospodine în ceva special. Iată rețeta simplă, de care vă veți îndrăgosti.

A avea un borcan de ulei de usturoi în frigider înseamnă că prepararea a ceva delicios este întotdeauna la îndemână. Iar simplul fapt că pregătiți acest produs, va face ca locuința să miroasă a trattoria italiană pentru multă vreme.

Mod de preparare

Metoda nu poate fi mai simplă. Pur și simplu puneți câțiva căței de usturoi decojiți într-o oală și acoperiți-i cu ulei de măsline. Încălziți la foc mic până când cățeii sunt fragezi, iar uleiul a preluat aroma usturoiului. Procedeul va dura în jur de o jumătate de oră, în funcție de cât de mari sunt cățeii și de căldura uleiului. Încercați să nu lăsați uleiul să fiarbă complet, o căldură mai mare va face ca usturoiul să se rumenească prea mult și prea repede, ceea ce poate conferi un gust amar.

Depozitați într-un recipient de sticlă

Bruschete cu ulei de usturoi

Odată ce ați obținut uleiul de usturoi, transferați produsul, cu usturoi cu tot, într-un recipient de sticlă. Închideți ermetic și depozitați în frigider. Puteți strecura cățeii de usturoi și îi puteți folosi în câteva zile, iar uleiul îl puteți păstra timp de două săptămâni într-un recipient de sticlă separat.

Și plasticul este în regulă, dar sticla nu va absorbi la fel de mult mirosul de usturoi, așa că aveți mai multe șanse să refolosiți acel recipient. Puteți folosi uleiul de usturoi pentru a pregăti cele mai gustoase bruschete, punându-l direct pe pâine prăjită și bucurându-vă de savoarea acestuia.

De asemenea, puteți face cei mai buni cartofi noi, prăjiți, amestecând cu ulei de usturoi. Uleiul de usturoi este excelent și pentru a pregăti vinagrette, pentru legume sau carne la cuptor sau la grătar sau picurați două-trei picături în supe sau ciorbe. Usturoiul, spun specialiștii, combate infecțiile, întărește imunitatea, scade tensiunea arterială, reduce nivelul de colesterol, menține sănătatea pielii și previne căderea părului.

Sursă foto: themom100.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre