Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta unui meniu colorat pentru cină: piept de pui cu amestec mexican

Rețeta unui meniu colorat pentru cină: piept de pui cu amestec mexican
Uneori, în familie, prepararea cine-i poate reprezenta o provocare. Gospodinele se gândesc ce să pună pe masă în fața familiei, astfel încât meniul să fie apetisant dar ușor.

Propunerea noastră de azi este de a realiza un meniu colorat pentru cină, cu piept de pui și amestec mexican. Este cunoscut, pieptul de pui reprezintă una din cele mai slabe dintre cărnurile existențe și accesibile totodată. Carnea de piept de pui se regăsește în toate meniurile dietetice, iar gustul ei, subtil, o face să fie îndrăgită de mai toată lumea.

Pe de altă parte, amestecul mexican pune împreună o serie de vegetale care mai de care mai gustoase și colorate. Veți avea un adevărat curcubeu în farfurie atunci când folosiți amestecul mexican. Acesta conține boabe de porumb, de culoare galbenă, boabe de mazăre, verzi, bucățele de morcovi care au culoarea portocalie dar și alte vegetale. În plus toate acestea aduc o cantitate suficientă de nutrimente sănătoaese organismului.

Ingrediente pentru piept de pui cu amestec mexican

100-120g piept de pui

100-120g amestec mexican

1 lingură de sos pesto

2 lingurițe iaurt

Mod de preparare

Pentru a putea pregăti acest meniu delicios de cină colorat și apetisant, piept de pui cu amestec mexican, trebuie să vă aduceți aminte din timp, în primul rând să cumpărați de la magazin un amestec mexican de legume. De obicei acesta este congelat, așa că recomandarea noastră este să îl lăsați să se decongeleze în frigider, o vreme, iar apoi afară, la temperatura camerei. Abia după ce legumele sau decongelat puteți deschide punga.

Pieptul de pui de condimentează și se pune pe grill. Ideal e să îl pudrați cu piper, sare, pudră de usturoi. Dar puteți folosi și alte condimente care vă sunt pe plac.  Separat, amestecul mexican se trade la tigaie cu puțin ulei de măsline sau, eventual, cu unt. Folosiți cantități mici, pentru a obține un preparat ușor digerabil. În final, se amestecă sosul pesto cu iaurtul. Pentru servire, întindeți sos peste carnea de pui rumenită și alăturați cu o porție generoasă de  amestec mexican.

Sursa: Instagram / 3mesepezi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre