Simona Ionescu / Redactor Șef

Un pandișpan cu totul și cu totul deosebit: Kasutera. E preferatul japonezilor și datează din secolul al XVI-lea

Un pandișpan cu totul și cu totul deosebit: Kasutera. E preferatul japonezilor și datează din secolul al XVI-lea
Când vine vorba de o felie de pandișpan moale și delicios, nimeni nu refuză. Ce spuneți dacă-l veți încerca acum pe cel japonez? Iată cum se prepară celebrul Kasutera.

Pandișpanul este nelipsit de pe mesele românilor. De data aceasta, aveți ocazia să îl pregătiți și pe cel japonez, Kasutera.

Un pandișpan cu totul și cu totul deosebit: Kasutera. E preferatul japonezilor și datează din secolul al XVI-lea

Kasutera sau castella este un desert japonez cu origini portugheze și are o istorie bogată. Asta pentru că a început să fie vândut chiar din secolul al XVI-lea de către negustorii portugehezi în Nagasaki. Ulterior, specialișii în patiserie japonezi au readaptat rețeta originală. Pentru a vă bucura de un desert cu adevărat fantastic, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g făină,  200 g zahăr, 6 ouă,  80 ml miere, 2 linguri cu apă călduță.

Mod de preparare

Pentru început mierea și apa se vor amesteca foarte bine, până când toată mierea se va topi. Spumați apoi ouăle, care trebuie să fie la temperatura camerei, apoi adăugați zahărul și amestecați până când tot produsul va fi omogen și, în continuare, până ce aluatul își va mări volumul de patru ori. Atenție! Culoarea la final trebuie să fie de galben deschis.

Adăugați apoi mierea cu apă și mai mixați folosind de data asta mixerul. Cerneți făina și adăugați în etape. Prima dată se pune 1/3 din cantitatea totală de făină și se va amesteca cu mixerul 15 secunde, doar la viteza mică. Apoi se va amesteca și restul de făină, de două ori în cantități egale.

Secretul unui pandișpan minunat este că nu se va amesteca foarte mult, în caz contrar kasutera nu va fi ceea ce trebuie. Încălziți cuptorul la 160 de grade Celsius. Turați pandișpanul japonez într-o formă de chec pe care o folosiți frecvent și loviți forma cu aluat de masă. În acest fel se evită formarea bulelor. Se lasă la copt și se încearcă cu scobitoarea. După ce se răcește, se păstrează la frigider pentru 12 ore, învelit în folie alimentară.

Sursă foto: retete unica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre