Rețeta acestei minunății, numite plăcinta cu prune ungurească face parte dintr-o carte de bucate din anii 1930. Vă veți îndrăgosti imediat de gustul ei și, probabil, veți spune adio curei de slăbire!
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti acest desert care se topește în gură, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 10 linguri cu unt, 3 lingurițe + 4 linguri de zahăr, 30 g drojdie proaspătă, 150 ml lapte, 5 ouă, separate, 600 g prune, pesmet fin,
Mod de preparare
Se taie prunele în două și se curăță de sâmburi. Se pun deoparte. Tăiați untul în bucăți mici. Se amestecă cu făina pentru a forma un crumble. Se dizolvă drojdia și 1 linguriță de zahăr în jumătate din lapte. Se lasă să crească timp de câteva minute. Bateți gălbenușurile de ou cu două lingurițe de zahăr până devin spumoase. Adăugați restul de lapte. Combinați amestecul de lapte și gălbenușuri de ou cu făina.
Se presară pesmet pentru aluat
Se frământă până se obține un aluat moale și flexibil. Se întinde aluatul la 1 cm grosime, formând un dreptunghi. Se presară pesmet peste aluat și se aranjează prunele deasupra. Se lasă aluatul să crească timp de 45 de minute. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Introduceți 15 minute la cuptor. Bateți albușurile cu restul de zahăr. Se așează pe plăcintă. Se lasă focul mai mic și se coace pentru 15 minute până când se rumenește.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook