Un amestec de carne tocată de vită, ceapă, cartofi, ierburi și condimente care se potrivesc perfect și au un gust divin învelit într-o plăcintă turcească ca la mama ei. Iată rețeta.
Ingredintele necesare
Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, avem nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 1 cană cu făină, ½ linguriță cu zahăr, sare după gust, ½ linguriță cu drojdie, 1 lingură cu ulei, ¼ cană cu lapte cald. Pentru umplutură aveți nevoie de 2 lingurițe cu ulei, 1 cană cu ceapă tocată, 1 lingură cu usturoi tocat, 1 lingură cu amestec de condimente, 2 ardei iuți verzi, tocați, puțin piper negru, sare după gust, ½ kilogram carne tocată, 1 lingură cu pastă de usturoi, ½ cană cu cartof fiert.
Mod de preparare aluat
Într-un castron, adăugați făina, zahărul, sarea, drojdia și amestecați bine. Adăugați 1 lingură cu ulei și laptele cald în cantități mici, amestecând și bine totul. Frământați apoi pentru a forma un aluat neted. Se acoperă și se lasă deoparte timp de 15 minute.
Mod de preparare umplutură
Încălziți 2 linguri cu ulei la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și usturoiul, amestecați și prăjiți până când ceapa devine translucidă. Puneți pudra din toate condimentele, ardeiul verde tocat, piper negru și sare după gust. Se sotează toate condimentele împreună timp de câteva minute, apoi se scot într-un bol.
În aceeași tigaie, adăugați carnea tocată și sotați-o până când carnea capătă culoare. Adăugați pasta de usturoi, cartoful fiert ras și amestecul de condimente. Se amestecă și se gătește totul împreună timp de cinci minute. După ce a fiert, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Presărați făină între foi
Desfaceți aluatul de plăcintă și frământați câteva minute, apoi împărțiți în patru porții mici și egale. Se presară făină pe suprafața de rulare și se întinde aluatul în cerc rotund foarte subțire. Se dă deoparte și se presară făină deasupra. Repetați același proces pentru bilele de aluat rămase și puneți-le unul peste altul. Întindeți ușor pentru a realiza foi mai mari și mai subțiri. Aveți grijă să presărați făină între foi pentru ca acestea să nu se lipească una de cealaltă.
Plăcinta se servește cu o salată alături
Scoateți o foaie și ungeți cu unt pe suprafața superioară. Întoarceți și adăugați umplutura de carne tocată în centrul foii, apoi adăugați un strat de brânză rasă. Închideți cu mâna părțile laterale ale foii rotunde, răsuciți partea de jos și băgați jumătatea de sus dedesubt. Repetați același lucru pentru foile rămase. Puneți hârtie de pergament pe tavă, ungeți cu ulei. Puneți plăcințelele pe tava de copt și ungeți cu ou. Se ține la cuptor în jur de 40 de minute. După ce se scot, se lasă la răcit. Pentru un gust irezistibil, se consumă alături de o salată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook