Simona Ionescu / Redactor Șef

Grapefruit la cuptor cu sirop de arțar și scorțișoară. Un desert fantastic, cu o rețetă extrem de simplă

Grapefruit la cuptor cu sirop de arțar și scorțișoară. Un desert fantastic, cu o rețetă extrem de simplă
Dacă aveți nevoie de idei pentru un desert simplu, care să nu vă îngrașe, dar care să fie senzațional, ați putea încerca extraordinarul grapefruit la cuptor. Rețeta se face în doi timpi și trei mișcări.

Grapefruitul la cuptor poate fi un mic dejun sau un desert super ușor, gustos și sănătos, care se prepară în doar câteva minute. Iată cât de simplă e rețeta.

Dacă nu ați mai mâncat niciodată grapefruit copt, trebuie neapărat să încercați acest deliciu. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați fructul în două și să aruncați semințele mari. Apoi puneți bucățile pe o hârtie de copt. Pentru a fi cât mai dulce și suculent, adăugați sirop de arțar și scorțișoară. Se introduce la cuptor pentru 17-20 de minute, până când fructul devin auriu.

Trucuri de folos

Pentru această rețetă, puteți folosi orice tip de grapefruit, alb, roșu sau roz. În loc de sirop de arțar, puteți să folosiți și miere, zahăr de cocos sau zahăr brun. Pentru un gust fantastic, puteți consuma desertul cu iaurt sau cu frișcă. Garanta, veți încerca rețeta!

Beneficiile consumului de grapefruit

Grapefruit la cuptor, o rețetă fantastică!

Bogat în nutrienți, antioxidanți și fibre, grapefruit-ul este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Potrivit oamenilor de știință, ajută la pierderea în greutate și un risc redus de boli de inimă. Grapefruitul este un aliment excelent pentru a fi inclus într-o dietă echilibrată, fiind unul dintre fructele cu cele mai puține calorii.

Consumul regulat de grapefruit poate fi benefic pentru sistemul tău imunitar. Este apreciat pentru conținutul său ridicat de vitamina C, cu proprietăți antioxidante cunoscute pentru că protejează celulele de bacteriile și virușii dăunători.

Ajută la sistemul imunitar

Multe alte vitamine și minerale care se găsesc în grapefruit sunt cunoscute ca fiind benefice pentru imunitate, inclusiv vitamina A. S-a demonstrat că vitamina A ajută la protejarea împotriva inflamațiilor și a mai multor boli infecțioase. Grapefruitul furnizează, de asemenea, cantități mici de vitamine B, zinc, cupru și fier.

Toate acestea lucrează împreună în organism pentru a promova funcția sistemului imunitar. De asemenea, acestea ajută la menținerea integrității pielii, care acționează ca o barieră de protecție împotriva infecțiilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre