Simona Ionescu / Redactor Șef

Vinete Magdus umplute și conservate în ulei de măsline

Vinete Magdus umplute și conservate în ulei de măsline
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătito rețetă pentru cămară, pe bază de vinete, nuci, pătrunjel, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită Magdus sau Magdous.

Rețeta de vinete Magdus umplute și conservate în ulei de măsline este o rețetă orientală de vinete mici, umplute cu un amestec de pătrunjel, nuci și usturoi, apoi conservate în ulei de măsline. Se servesc ca și aperitiv la mesele festive.

Rețeta de vinete Magdus – Ingrediente

vinete micuțe, bune de intrat în borcane

usturoi

pătrunjel verde

ardei iute

nuci

ulei de măsline

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Vinetele se spală bine și se fierb în apă clocotită cu sare pentru 20-30 de minute. Apoi se scot într-o sită și se lasă la scurs. Se urmărește să nu se pătrundă foarte rău vinetele și să nu își piardă forma.

Între timp, se prepară un amestec din pătrunjel verde, tocat, nuci măcinate, ardei iute tocat mărunt, usturoi pisat cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Vinetele scurse și răcite se crestează, iar în crestături se introduce compoziția de mai sus. Se pun vinetele umplute în borcane sterilizate, se completează cu ulei de măsline și se închid capacele. Apoi, se fierb borcanele cu vinete umplute la bain marie pentru aproximativ o oră, sau se dau la cuptor, la temperatură medie, pentru a se sigila ermetic. Borcanele cu vinete se lasă în apa fierbinte, sau în cuptor, după stingerea focului, până sunt răcite definitiv.

Se etichetează borcanele cu vinete umplute și se păastrează în cămară. Se servesc ca aperitiv, mai cu seamă la mesele festive, dar pot constitui și o garnitură la orice friptură.

Sursa: Chefi la cuțite

Reguli de aur ca să nu vă îngrășați în vacanță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre