Macaroane gătite în fel și chip sunt foarte îndrăgite. De obicei se fac cu brânză, cu carne, cu șuncă, dar în zilele de post se folosesc macaroanele fără ou, nuci, stafide și scorțișoară. Totul durează 20 de minute.
Macaroane cu nuci şi scorţişoară. Rețetă de post
Macaroane cu nuci este un desert care amintește întotdeauna de copilărie, de mama sau de bunica. În zilele de post se folosesc cele fără ouă. Secretul unui desert perfect este că pastele se pun sub jet de apă rece când sunt scoase de la fiert.
Ingrediente
- 1 pachet macaroane fără ou
- 300 g nuci zdrobite
- 1 praf scorţişoară
- 100-200 g zahăr brun
- 2 linguri ulei
- stafide, opţional.
Mod de preparare
- Fierbeți macaroanele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
- Se scot pastele de la fiert şi se trec printr-un jet de apă rece. După ce le scoateţi, bine ar fi să le lăsaţi să se răcească puţin pentru că altfel nu o să reuşiţi să le porţionaţi.
- Separat, într-un bol, amestecați nucile cu zahărul, cu praful de scorţişoară şi stafidele, apoi se pun macaroanele şi se amestecă cu grijă, să nu se rupă.
- Se unge cu ulei un vas şi se toarnă în compoziţia.
- Tava se pune în cuptorul încins, cel mult 10 minute. Gata!
Cele mai bune macaroane cu brânză. Se fac în 30 de minute
Macaroane cu umplutură de carne şi brânză la cuptor. Un altfel de lasagna
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook