O reţetă delicioasă de macaroane cu umplutură de carne şi brânză se pregăteşte rapid şi care poate deveni o idee de prânz minunată.

Macaroane cu umplutură de carne şi brânză la cuptor

Un altfel de lasagna: macaroane cu umplutură de carne şi brânză.

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 600 g carne din conservă
  • 50 ml apă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 roşie mare
  • 3-4 frunze busuioc
  • 200 g brânză cheddar rasă
  • 100 g parmezan ras
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 lingură ulei de măsline
  • unt, pentru uns
  • sare şi piper, după gust
  • 1 ou.

Mod de preparare

  • Fierbi macaroanele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le dai deoparte într-o sită.
  • Între timp, încingi uleiul de măsline într-o cratiţă şi căleşti, la foc potrivit, câteva minute ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit.
  • Adaugi carnea din conservă, roşia tăiată cubuleţe, frunzele de busuioc şi de pătrunjel spălate şi mărunţite, oregano şi apa. Potriveşti de sare şi de piper după gust.
  • Amesteci şi laşi la foc mediu 10-15 minute până scade sosul.
  • Ungi un vas cu pereţi înalţi. Aşezi un rând de macaroane, apoi unul de umplutură şi apoi unul de brânză şi parmezan rase. Repeţi procesul până ai terminat compoziţia şi pastele. Baţi un ou şi îl torni deasupra vasului.
  • Laşi la cuptor 20-25 de minute până se rumeneşte.
  • Decorezi budinca de macaroane după imaginaţie.

Zâna Măseluță există! Avem dovada, trimisă chiar de ea

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri