Simona Ionescu / Redactor Șef

Rulouri de vinete cu macaroane și brânză

Rulouri de vinete cu macaroane și brânză
Ne plac vinetele, mai ales în plin sezon, când sunt extrem de gustoase, ne plac și macaroanele cu brânză, așa că merită să încercăm și combinația acestei rețete interesante din bucătăria italienească: Rulouri de vinete cu macaroane și brânză.

Camelia Pădureț are 57 de ani și de meserie jurist, a preparat în prima ediție a sezonului 8 de la „Chefi la cuțite” o rețetă veche și interesantă din bucătăria italiană, dedicată celebrului compozitor de operă Vincenzo Bellini – Rulouri de vinete cu macaroane și brânză.

Rețeta Rulouri de vinete cu macaroane și brânză – Ingrediente:

500 gr macaroane

3 vinete lunguiețe

150 ml ulei de floarea soarelui

250 gr urdă/ricotta

150 gr ricotta afumată

1 l suc de roșii

frunze de busuioc

1 ceapă

3 căței de usturoi

3 linguri ulei de măsline

1 linguriță de nucșoară

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Punem o tigaie cu uleiul de floarea de măsline la încins. Zdrobim usturoiul și îl adăugăm în uleiul de măsline, de pe foc și îl amestecăm 1 minut, pentru a aromatiza uleiul. Apoi adăugăm sucul de roșii, sare, nucșoară, după gust și frunze de busuioc.

Într-o oală punem apa la fiert cu puțină sare. Când apa începe să fiarbă adăugăm macaroanele și le lăsăm 10 minute la fiert. Sucul de roșii se amestecă cu cele două tipuri de ricotta, apoi adăugăm macaroanele fierte. Vinetele bine spălate se feliază longitudinal, în felii subțiri de 5 mm. Apoi se prăjesc în tigaia unsă cu ulei.

Pe fiecare felie de vânătă prăjită se pune câte puțin din compoziția de macaroane și se rulează. Rulourile de vinete cu macaroane și brânză se așază în tava unsă cu puțin suc de roșii. Peste rulouri se presară puțină ricotta rasă și suc de roșii. Se dă tava cu rulouri de vinete la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade.

Sursa: Chefi la cuțite

O vedetă iubită de la noi, certuri în familie. Ce îi reproșează soțului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre