Simona Ionescu / Redactor Șef

Din acest week-end vine frigul. Ne așteaptă nopți geroase

Din acest week-end vine frigul. Ne așteaptă nopți geroase
După o toamnă lungă și frumoasă, cu unele zile în care am umblat în tricouri, vremea schimbă foaia. Vine frigul.

Începând de luni, în România vine frigul. Specialiștii susțin că un val de aer polar vine peste Europa.

Din acest week-end vine frigul. Ne așteaptă nopți geroase

Se anunță un ger de crapă pietrele, iar specialiștii la meteorologie spun că vom avea temperaturi mai mici cu 15 grade decât până acum. Acestea se vor situa între -6 şi 10 grade Celsius, iar cele mai scăzute valori în centru nord, vest și în zonele montane. Se vor semnala și precipitații sub formă de ninsoare, mai ales la munte, dar și mixte, în celelalte regiuni. La munte va ninge mai mult decât de obicei și se vor înregistra și episoade de viscole, ceea ce va accentua senzația de rece.

Averse semnificative în următoarea perioadă

„Datele de ultima ora indica posibilitatea să avem averse semnificative în următoarea perioadă. Mai ales în următoarele două zile, când vorbim de maxime mai ales în partea S-E,  la val de 17, 18 grade Celsius. În acelasi timp, vorbim si de o răcire smenificativa de duminică în special în partea de Vest, acolo unde valorile de temperaturi vor fi considerabil scăzute. Duminica, vom avea 6-7 grade Celsius, maxime de la minus 3 la 10 grade pe Litoral.

„Vântul va sufla tare, va viscoli și vă va spulbera zăpada”

Noaptea vom avea temperaturi preponderent negative. Inclusiv în Capitală este posibil să avem pe parcursul zilei de luni precipitații care în orele serii să devina mixte. Răcirea este una semnificativă. Mai ales la munte, vom avea  precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla tare, va viscoli și vă va spulbera zăpada. Intensificări ale vântului care vor spori senzația de frig. Însă vitezele la rafală vor putea depăși 45-60 de km pe ora”, a mai spus directorul ANM, Elena Mateescu.

“Preţurile ridicate au dus la distrugerea cererii în sectorul industrial”

Potrivit informațiilor oferite de Reuters, acest val de frig care va intra în Europa i-a pus pe gânduri pe mai marii țărilor din Europa. Se va continuarea limitarea utilizării gazelor și în aceste condiții?  ”Consumul european de gaz a scăzut din două motive.

În primul rând, temperaturile blânde de la începutul acestei toamne au diminuat considerabil cererea populaţiei. Iar în al doilea rând, preţurile ridicate au dus la distrugerea cererii în sectorul industrial”, a declarat economistul european Mark Cus Babic, de la banca Barclays.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre