Dispariția inuiților de pe lacul Angikuni, o poveste cutremurătoare. Nimeni nu a descoperit adevărul

Dispariția inuiților de pe lacul Angikuni, o poveste cutremurătoare. Nimeni nu a descoperit adevărul
Au rezistat celor mai cumplite friguri și au pus mare preț pe libertate. Așa ar putea fi descriși în doar câteva cuvinte, ienuiții.

Și-au dus traiul în comuniune cu natura și animalele și au fost oameni extrem de primitori. Rădăcinile inuiților se întind cu o mie de ani înainte de Hristos. Wikipedia consemnează: Inuiții sunt un popor autohton din regiunile arctice din America de Nord (Alaska, Teritoriile de Nord-Vest, Nunavut, Yukon, Nunavik (Quebec-Canada) și Nunatsiavut (Labrador)), precum și din Groenlanda.

Dispariția inuiților de pe lacul Angikuni, o poveste cutremurătoare. Nimeni nu a descoperit adevărul

Cu mulți ani în urmă, în jurul lacului Angikuni, izolat în teritoriul Nunavut, din Canada, inuiții au format o comunitate, iar poveștile lor despre spiritele pădurii erau tulburătoare. Au trăit liniștiți alături de câinii lor husky și s-au ocupat cu pescuitul de păstrăv și știucă o bună bucată de vreme, până când ceva s-a întâmplat.

Oamenii au dispărut, fără ca cineva să înțeleagă ce s-a întâmplat, iar câinii au murit, la prima vedere din cauza înfometării. Povestea dispariției lor s-a aflat grație canadianul Joe Labelle, un vânător experimentat, care îi vizita mereu, uimit de ospitalitatea lor. Cazul a fost relatat prima dată într-un ziar din Manitoba, în anul 1930, apoi reluat în 1959 de Frank Edwards, în cartea „Mai bizar decât ficțiunea”.

Creatura demonică Wendingo

Ori de câte ori se întâlnea cu inuiții, vânătorul Labelle asculta cu interes poveștile lor, inclusiv cea despre o creatură demonică Wendingo, asemănătoare cu un câine, despre care se spunea că trăiește în acele locuri. În ultima sa vizită însă, vânătorul a găsit satul gol.

Cele șase corturi ale ienuiților erau goale, nici măcar lătratul câinilor nu se auzea. Atunci omul a înțeles că ceva grav s-a întâmplat. Doar un singur foc de tabără aprins. Când omul a ajuns acolo, a realizat că cineva începuse să-și pregătească ceva de mâncare, dar nu a mai terminat, scrie incredibilia.ro

Ce să se fi întâmplat? Veteranul pădurilor nu s-a lăsat și a început să caute adevărul. Pentru început, Labelle a plecat spre prima localitate cu telegraf, pentru a cere ajutor și i-a rugat pe polițiști să înceapă să investigheze. În drum spre sat, oamenii legii au descoperit o colibă izolată, unde locuia un alt vânător Armand Laurent, și celor doi fii ai săi.

Mormintele au fost deschise și golite

Când au fost interogați, cei trei au făcut o declarație șocantă. Oamenii au relatat că au văzut un obiect mare, cilindric, care a luat forma unui glonț, apoi s-a îndreptat spre lacul Angikuni. Se spune că atunci când au ajuns în sat, polițiștii au fost șocați să vadă că toate mormintele din cimitir erau deschise și golite.

Nimeni nu a putut să afle ce s-a întâmplat, dar concluzia oficială a fost că inuiții erau dispăruți cu opt săptămâni înainte ca Labelle să ajungă la ei. Posibil să fie adevărat, dar atunci cine a aprins focul pe care l-a văzut vânătorul? Nici până în zilele noastre, nimeni nu a fost în stare să deslușească acest mister.

Sursă foto: aminoapps.com, incredibilia

Recomandarile noastre