Divorț răsunător la Casa Regală. Ducele a fost surprins într-o ipostază…

Divorț răsunător la Casa Regală. Ducele a fost surprins într-o ipostază…
Inevitabilul s-a produs: Casa Regală se pregătește de un mare divorț. Tirurile presei au fost deja ațintite. Mai ales că totul a pornit exact de la o imagine care a fost publicată într-un ziar.

Prințesa Cristina a Spaniei, sora mai mică a regelui Felipe,  divorțează de soțul său, Inaki Urdangarin, după 24 de ani de căsnicie. Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin au patru copii împreună. Cuplul regal a transmis, într-un comunicat, că „de comun acord” a decis „să rupă căsătoria”. „Angajamentul nostru față de copiii noștri rămâne intact. Întrucât este o decizie privată, cerem cel mai mare respect din partea tuturor celor din jurul nostru”, citează The Times.

Soțul prințesei Cristina, de mână cu amanta

Anunțul făcut de cuplul regal vine la șapte zile după ce jurnaliștii de la tabloidul spaniol Lecturas au dezvăluit presupusa aventură a lui Inaki Urdangarin. Practic, întreg scandalul a fost declanșat de o fotografie publicată de jurnaliști săptămâna trecută. În aceasta, Urdangarin a fost surprins ținându-se de mână cu o altă femeie.

Fotografia a fost făcută într-o vizită efectuată în Franța. Soțul prințesei Cristina se plimbă ținându-se de mână cu o altă femeie. În urmă cu o săptămâna, jurnaliștii spanioli au publicat și alte materiale care vin în susținerea relației extraconjugale a partenerului prințesei.

Întrebat despre aventura sa, Urdangarin le-a spus reporterilor sincer că „astfel de lucruri se întâmplă”. „Este o dificultate pe care o vom gestiona cu cea mai mare liniște și împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna”, a mai adăugat actualul soț al Prințesei Cristina.

Condamnat de Curtea Supremă

Fost membru al echipei de handbal a Spaniei,  Inaki Urdangarin, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit vinovat în 2018 de fraudă fiscală, deturnare de fonduri și trafic de influență. El a și a fost condamnat de Curtea Supremă la șase ani și trei luni de închisoare.

Și soția sa, prințesa Cristina, în vârstă de 56 de ani, a fost, de asemenea, acuzată de fraudă fiscală ca parte a schemei de deturnare a 6 milioane de dolari în care au fost implicați soțul ei și alți 16 inculpați, dar a fost achitată în acest caz. Încă de la începutul scandalului, în 2015, Regele Felipe le-a retras titlurile de Duce și Ducesă de Palma de Mallorca surorii sale și lui Urdangarin.

Din luna iunie 2021, Inaki Urdangarin se află în regim de semilibertate – un program care îi permite să părăsească închisoarea și să locuiască cu mama sa în orașul basc Vitoria, fiind angajat ca și consultant la o firmă de contabilitate.

Prințesa Cristina, cunoscută sub numele de Infanta Cristina în Spania și care este a șasea în linia de succesiune la tron, locuiește și lucrează în prezent în Elveția.

Sursa foto: Instagram