Imagini terifiante cu „Doamna Albastră” care a ieșit din nou la fereastra castelului. Fantoma a îngrozit turiștii

Imagini terifiante cu „Doamna Albastră” care a ieșit din nou la fereastra castelului. Fantoma a îngrozit turiștii
Imagini terifiante au fost surprinse din nou în castelul bântuit din Devon. Castelul Berry Pomeroy este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din Marea Britanie.

Sunt multe mărturii despre fantomele care bântuie castelul Berry Pomeroy din Marea Britanie. Unii vorbesc despre niște cavaleri în armură, alții despre „Doamna Albastră” care ademenește turiștii și îi duce la moarte.

„Doamna Albastră” a ieșit din nou la fereastra castelului

„Doamna Albastră” s-a făcut din nou auzită, pretind turiștii dornici de experiențe paranormale. Mai mulți vizitatori au vorbit recent despre activitatea paranormală din castelul Berry Pomeroy. Mulți au raportat că au auzit țipete în acea parte a castelului cunoscută sub numele de Pomeroy’s Leap.

În 2018, un grup de adolescenți a postat pe rețelele de socializare imagini care par să surprindă fantomele a doi cai. „Niciodată, într-un milion de ani, nu m-am gândit că vor face o fotografie ca aceasta. De fapt, este un castel frumos, dar totul devine foarte ciudat noaptea”, a declarat presei britanice fata care a surprins ciudatele imagini.

„Doamna Albastră” s-a făcut din nou auzită, pretind turiștii dornici de experiențe paranormale

Sunt mai multe fantome în acest castel

Potrivit unei legende mai vechi, doi frați din familia care a stăpânit inițial castelul au sărit îmbrăcați în armuri de pe ziduri. Au preferat să moară decât să cadă în mâinile dușmanilor lor. O altă poveste terifiantă pe care ghizii o spun turiștilor vorbește despre fantomele a două castelane, Doamna Albă și Doamna Albastră.

Se crede că Doamna Albă este spiritul lui Margaret Pomeroy, despre care legendele susțin că că ar fi murit de foame în temnița castelului. Sora ei, Eleanor, care era geloasă pe frumusețea ei și era îndrăgostită de același bărbat. Se spune că fantoma Doamnei Albe plutește în jurul castelului noaptea. Povestea nu este credibilă pentru simplul motiv că nu există nici o temniță în castel.

„Doamna Albastră” este rea

Povestea „Doamnei Albastre” este asemănătoare. Se crede că fantoma bântuie temnița castelului, ademenindu-i pe turiști spre colțul ei. Cei care răspund acestor chemări își riscă viașa, avertizează ghizii, potrivit Daily Express.

Castelul a fost construit probabil la sfârșitul secolului al XV-lea, de influenta familie Pomeroy, care l-a folosit drept reședință. În 1548 a fost vândut lui Edward Seymour, primul duce de Somerset. Și familia Seymour era extrem de puternică, jucând un rol de vază în vremea dinastiei Tudor. De altfel, Jane Seymour a fost a treia soție a lui Henric al VIII-lea și mama singurului său fiu.

După sprijinul acordat regelui în timpul războiului civil englez, familia a sărăcit. Când castelul a fost lovit de un fulger, la sfârșitul secolului XVII, familia l-a abandonat nereușind să mai facă față cheltuielilor. Astăzi, castelul este încă proprietatea urmașilor ducelui de Somerset, dar este administrat de English Heritage. Sursa: evz.ro

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp