Doina și Ion Aldea-Teodorovici au cântat și au murit împreună

Doina și Ion Aldea-Teodorovici au cântat și au murit împreună
Cristofor Aldea-Teodorovici a deschis o sticlă de șampanie, la mormântul mamei sale. Pe 15 noiembrie, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 62 de ani. A cântat și a murit împreună cu soțul ei.

Soţii Doina și Ion Aldea-Teodorovici au cântat împreună şi tot împreună au murit, acum 28 de ani, într-un tragic accident în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Moartea celor doi cântăreți basarabeni a îndurerat lumea artistică din România și Republica Moldova.

Doina și Ion Aldea-Teodorovici au cântat și au murit împreună

Doi artiști iubiți de o parte și de alta a Prutului și oriunde în lume se aflau români. Doina și Ion Aldea-Teodorovici au cântat și au murit împreună.

Ne-a adus aminte de tragicul accident Cristofor, fiul celor doi, artist și el.

”Mama mea, Doina Aldea-Teodorovici, astăzi ar fi împlinit 62 de ani.  De ziua ei mereu aveam o tradiție: să deschidem o șampanie roșie și taia un pepene verde sau harbuz (cum i se mai spune prin Moldova) ținut la păstrare în paie de bunicii Eugenia și Gheorghe, special la aniversarea Doinei. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru mama pe care mi-a dăruit-o!! Revenind de la cimitirul Armenesc, am deschis, așa cum îi placea ei, un pic de șampanie roșie pe care o bem pentru nemurirea sufletului său”, a scris Cristofor Aldea-Teodorovici.

Soţii Doina și Ion Aldea-Teodorovici, sfârșit tragic

O poveste de dragoste frumoasă și o moarte absurdă. În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, Doina şi Ion se îndreptau către Chişinău când în localitatea Coșereni, pe E 85, mașina în care se aflau s-a izbit de un copac. Ion a murit pe loc, iar soția sa, în salvare, în drum spre Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. În schimb, şoferul şi pasagerul aflat în faţă au scăpat fără nici o zgârietură.

Polițiștii au spus: „cauza accidentului a fost viteza excesivă, plus neatenţia şi chiar aţipirea la volan. Nu a fost vorba de nici o defecţiune. Direcţia, frânele şi luminile au fost în regulă și am eliminat orice suspiciune”. În urma impactului, mașina a învăluit pur şi simplu pomul în care a pătruns, până la bancheta din spate, unde se aflau soții Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

Fiul celor doi regretați artiști, Cristofor Aldea -Teodorovici, a rămas orfan de mic

Fiul celor doi regretați artiști, Cristofor Aldea -Teodorovici, a rămas orfan de mic și a fost crescut de bunicii săi. Cristofor, acum în vârstă de 38 de ani, menține vie amintirea părinților săi: le cântă piesele, face turnee omagiale, iar fiica lui se numește Doina.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, biografie

Doina Marin s-a născut pe 15 noiembrie 1958, la Chișinău. A cântat de mică, iar de la 14 ani a fost în turnee în toate republicile unionale din fosta URSS, dar și în Mongolia, Germania, Algeria și Cuba. Avea 23 de ani când l-a întâlnit pe Ion Aldea-Teodorovici, cu doi ani mai mare de cât ea. La 5 august 1982, se naște fiul lor, Cristofor Aldea-Teodorovici.

Ion Aldea-Teodorovici a studiat compoziția la Conservatorul din Chișinău, iar piesele cântate împreună cu soția sa erau compoziții proprii, multe dintre acestea pe versurile marelui poet basarabean Grigore Vieru. A scris muzică simfonică, de cameră, cântece pentru copii, pentru filme, pentru spectacole dramatice. Când era mai trist, scria muzică sacră.

Românii i-au îndrăgit din prima secundă pe cei doi basarabeni datorită cântecelor de un profund patriotism.


Ce mai face Gigi Gheorghiu, marea dragoste a Ancăi Țurcașiu. Vești de peste ocean