S-a stins o legendă: Emil Vețeleanu, cel mai bătrân veteran de război din Vâlcea și ultimul supraviețuitor român al bătăliei de la Cotul Donului, din Al Doilea Război Mondial, bătălie în care au murit circa 150.000 de militari români.

Doliu uriaș în România! Un mare erou a încetat din viață

A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide, scrie jurnalvalcean.ro. În ultimii ani a prticipat la toate paradele de 1 Decembrie, cu medaliile de război pe piept. Anul trecut, autoritățile l-au ignorant, spre indignarea tuturor românilor.

„Din război îmi amintesc multe. Îmi amintesc de foștii camarazi. Am rămas impresionat de gerul din Rusia, unul cumplit. Am văzut multe, am văzut oameni murind. Am văzut cum se bombardau gările cu oameni în ele. Acum nu mai este obligatorie armata. Nu e bine. Era sfântă armata, îi disciplina pe tineri. Fără armată nu e bine. Cât era să stai acolo un an de zile…”, a spus Emil Vețeleanu într-un interviu.

„Eroi au fost, eroi sunt încă! Astăzi, am primit vestea tristă că un om bun și puternic, care și-a pus viața în primejdie pentru țară, a plecat la ceruri. S-a așezat între eroii noștri din ceruri, eroi care au contribuit la ceea ce este astăzi țara, pe pământul strămoșesc. Îi voi purta recunoștință veșnică și îl rog pe Bunul Dumnezeu sa îl odihnească în pace pe veteranul de război, Emil Vețeleanu. Transmit condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut, a transmis miercuri președintele CJ Vâlcea,  Constantin Rădulescu.


Simpaticul BRomania, schimbare radicală de look. Credeți că rămâne așa?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri