Două doamne ale teatrului și filmului au oferit publicului regaluri artistice. „Să ducem mai departe lucrurile minunate!”

Două doamne ale teatrului și filmului au oferit publicului regaluri artistice. „Să ducem mai departe lucrurile minunate!”
 „Cel mai romantic festival de film” – B.LOVED 2021, desfășurat în Cetatea Neamțului, și-a surprins publicul, în fiecare zi! Ca într-o rețetă dulce, alcătuită numai și numai cu dragoste, B.LOVED parcă a scos din joben ingrediente care au întrecut toate așteptările.

Festivalului de Film de Dragoste s-a desfășurat între 10 și 12 septembrie. Una din „cireșele de pe tort” a fost prezența fermecătoare a Adei Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara. Domnia sa a fost primită cu brațele deschise, în inima B.LOVED 2021, de gazda Festivalului de Film de Dragoste, actrița Lavinia Șandru.

Ada Hausvater a salutat, cu multă căldură, publicul prezent sub porțile medievale ale Cetății Neamțului.

 

Ada Hausvater oferă timișorenilor seri culturale de excepție la Teatrul Național 

„Noi, la Timișoara, vorbind despre identitate, ne întrebăm în fiecare an cine suntem noi. Venind aici, am fost fericită să văd cât de minunați suntem noi, ce lucruri minunate facem, pe care trebuie să le vedem, să le spunem, să ne bucurăm de ele și să le ducem mai departe. Mi se pare extraordinar ce faceți aici! (n.r. la B.LOVED) Felicitări, din toată inima!”, a spus managerul Teatrului Național din Timișoara.

Vizita Adei Hausvater a avut loc, în contextul în care domnia sa a organizat, recent, la Timișoara, cea de-a 26-a ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST – FDR).

În perioada 28 august-9 septembrie, Teatrul Național din Timișoara a avut sarea și piperul necesare unui delicios eveniment cultural, la care timișorenii au spus “prezent”. Site-ul Rețete și Vedete și-a ținut la curent cititorii despre acest regal teatral al trupelor din toată țara.

Lavinia Șandru: „În lumea filmului, uiți de supărări. Filmul salvează!”

„Când accepți să intri în lumea filmului, uiți de supărări, de greu, poate de tot ce îți lipsește. Ca o oglindă pictată din loc în loc, ca o scriere în imagini, filmul – cu atât mai mult filmul de dragoste – salvează. Ce pot să îmi doresc mai mult, ca actor, decât să  fiți binecuvântați, în fiecare zi!”, le-a urat spectatorilor, actrița Lavinia Șandru. Ea a jucat în filmul de dragoste „Șnițele înaripate”, avându-l partener pe Mihai Mălaimare, film difuzat în premieră în cadrul festivalului.

Mai tânărul festival de film pentru romantici, B.LOVED 2021, aflat la a patra ediție, a adus, de la bun început, proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie, precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Prin găzduirea festivalului B.LOVED, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Doru Glăvan, președintele UZPR, ziaristul care încearcă să țină în viață domeniul cultural

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și Asociația Pro Familia, având ca parteneri principali ai evenimentului

Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț. Sponsori: Domeniile Urlați, Grupul Norofert, Apa alcalină “Aur’a” și Editura Litera.