Două minute pentru sănătatea copilului și a familiei

Două minute pentru sănătatea copilului și a familiei
Începutul de an școlar a dus la apariția primelor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice. În același timp, crește riscul dezvoltării de noi focare care se pot extinde foarte repede. Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara fac o serie de recomandări menite să stopeze situația care, spun ei, în doar câteva zile poate scapa de sub control.

Echipa Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara și Fundația de Ajutor Medical Profilaxis a realizat un chestionar online ce reprezintă un instrument de sprijin pentru părinți în momentul luării deciziei de a trimite sau nu copilul la școală.

Chestionarul a fost gândit ca fiind un triaj online epidemiologic ce se recomandă a fi realizat zilnic. Completarea lui nu durează mai mult de două minute.

„Cu toții suntem îngrijorați de acest risc, cel al infectării cu noul coronavirus și uneori decizia de a trimite copilul la școală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esențial în evoluția ulterioară a evenimentelor”, spune doctorul Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara și coordonator al proiectului „Conectați pentru sănătate în timpul pandemiei de COVID 19”.


E doliu în filmul și teatrul românesc. S-a stins un mare actor

Caz incredibil. Părinții unui tânăr dispărut acum 28 de ani au fost arestați pentru crimă


Completarea chestionarului durează 2 minute

Chestionarul cuprinde câteva date de identificare ale părintelui, dar și vârsta copilului. Mai multe întrebări sunt legate de contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile și de prezența în ultimele două săptămâni a unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus.

O întrebare din cadrul chestionarului online este legată de posibilele boli cronice pe care le-ar putea avea copilul, avand drept consecință o forma severă  în cazul unei infecții cu SARS CoV 2. În urma completării formularului, sunt oferite mai multe recomandări. Formularul poate fi accesat folosind următorul link.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp