Infectați simultan cu două variante de virus. Ce ne mai așteaptă?

Infectați simultan cu două variante de virus. Ce ne mai așteaptă?
Infectați simultan cu două variante de virus. Este posibil? Agențiile de presă anunță o premieră: pacienți infectați simultan cu două tulpini diferite ale noului coronavisus.

Infectați simultan cu două variante de virus. Este posibil? Da! Au fost depistați pacienți infectați simultan cu două tulpini diferite ale noului coronavisus.

Infectați simultan cu două variante de virus

Infectați simultan cu două variante de virus. Este posibil? Agențiile de presă anunță o premieră: pacienți infectați simultan cu două tulpini diferite ale noului coronavisus. Oamenii de știință află în fiecare zi ceva nou despre noul coronavisus. În Brazilia, au fost depistaţi doi pacienți infectați simultan cu două variante de virus, anunță  agenția italiană Rainews.

Acestea sunt primele cazuri din lume. Descoperirea a fost raportată de cercetătorii de la Universidade Feevale, din Rio Grande do Sul (Brazilia) într-o lucrare publicată pe serverul medrXiv, scrie evz.ro.

Pacienții, ambii în vârstă de 30 de ani, au fost infectați la sfârșitul lunii noiembrie cu varianta P.2 a coronavirusului identificată la Rio, cunoscută și sub denumirea B.1.1.28, și au fost testaţi pozitivi în acelaşi timp pentru a doua variantă a virusului.

Infectați simultan cu două variante de virus. O altă cale evolutivă pentru virus?

Simptomele lor au fost ușoare, tuse uscată într-un caz și tuse, durere în gât și cefalee în al doilea, nefiind nevoie de spitalizare.

Cele două cazuri alimentează o serie de temeri privind posibilitatea ca această coexistență a două tulpini în același organism să accelereze apariția de noi variante mai periculoase.

„Aceste co-infecții pot genera combinații și noi variante mai repede decât oricând”, explică Fernando Spilki, virolog la Universitatea din Feevale.

Omul de știință   este principalul autor al studiului. „Ar fi o altă cale evolutivă pentru virus”.

De fapt, noile variante cresc riscul ca virusul să devină mai contagios și mai rezistent la vaccinurile disponibile în prezent și la cele în curs de dezvoltare.


Horoscop Minerva – 3 februarie. Pentru Fecioare un nou început bate la ușă

Spray-ul care ucide coronavirusul într-un minut

Recomandarile noastre