Simona Ionescu / Redactor Șef

Dovleac la cuptor. Rețete de Halloween

Dovleac la cuptor. Rețete de Halloween
Zilele acestea, dovleacul este vedeta în bucătărie. Este Halloween-ul și copiii vor să sărbătorească americănește cu dovleac găurit sau la cuptor.

Dovleac găurit sau în plăcinte și la cuptor. La acestea se așteaptă mulți copii în aceste zile. Halloween-ul are loc în noaptea de 31 octombrie şi mai este cunoscut şi sub numele de „All Hallows Day” (Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor) celebrată de creştinii catolici şi de protestanţi.

Dovleac copt. Rețeta

Este cel mai simplu preparat de Halloween. Oricum, dovleacul copt este desertul toamnei și preparatul care ne aduce aminte de gustul dulce al copilăriei. Nu ai nevoie de multe ingrediente, nici modul de preparare nu este deloc complicat, iar timpul de pregătire este foarte scurt.

Ingrediente

  • 1 dovleac mediu;
  • sare grunjoasă după gust;
  • ulei vegetal.

Mod de preparare

  • Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
  • Tai dovleacul felii sau cubulețe, cum preferi.
  • Feliile de dovleac se pun în tavă, deasupra se presară ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă preferi o porție de dovleac copt mai dulce și cu un plus de aromă, atunci poti să presari și o linguriță de zahăr brun deasupra.
  • Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt 20-30 de minute până când observi că dovleacul este moale. Gata!

Dovleac și cartofi dulci la cuptor

Acest preparat delicios se poate servi ca fel principal sau lângă o friptură.

Ingrediente

  • 1/4 kg cartofi dulci
  • 1/2 kg dovleac
  • 4 căţei usturoi
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr brut
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • verdeaţă după gust, decor.

Mod de preparare

  • Încălzesţi cuptorul la 180 °C.
  • Tai cartofii şi dovleceii dulci felii şi îi pui într-un castron încăpător.
  • Topeşti untul şi îl torni peste legume, împreună cu zahărul brut, sarea, piperul şi scorţişoara, apoi amesteci. Răstorni legumele într-o tavă cu hârtie de copt, adaugi 4 căţei de usturoi necojit şi laşi la cuptor pentru 30-35 de minute.
  • Când legumele sunt caramelizate, le scoţi din cuptor. Poţi decora cu verdeţuri după gust şi serveşti fierbinte.

S-a mișcat pământul în Vrancea. Val de cutremure

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre