Dacă vreți să petreceți cu adevarat spiritul de Halloween, este bine să știți că de la sărbătoarea cu vrăjitoare, vârcolaci și fanome nu lipsesc plăcinta de dovleac, merele glazurate, porumbul caramelizat și bomboanele în forme ciudate.
Desert de Halloween
Au importat și românii sărbătoarea americană de Halloween, din 31 octombrie. Copiii vor să se îmbrace în vrăjitoare sau stafii și cer dovleac scobit.
Porumbul caramelizat este una dintre gustările care nu lipsesc de pe masa americanilor, de Halloween. De cele mai multe ori, sunt oferite ca recompense dulci colindătorilor, însă sunt savurate din plin și la petrecerile date cu ocazia acestei sarbatori.
Dovleacul este alimentul vedetă al acestei perioade, indiferent că este integrat în decorul casei sau strecurat în gustările și preparatele pentru petrecerea de Halloween.
Mere glazurate. Rețeta
Plăcinta de dovleac este cel mai degustat preparat de Halloween, dar și merele glazurate.
Ingrediente
- 8 mere roşii
- 8 beţe
- 500 g zahăr
- 150 ml apă
- ½ lingură colorant roşu alimentar.
Mod de preparare
- Speli beţele, le usuci şi le înfigi în centrul merelor.
- Pui într-o cratiţă zahărul, apa şi colorantul alimentar şi amesteci până când se dizolvă zahărul şi se omogenizează.
- Iei fiecare măr, îl treci prin glazură şi-l aşezi pe o hârtie de copt.
- Laşi merele să se răcească 10-15 minute.
Băile cu flori de fân ajută la tratarea varicelor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook