Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Rețeta tradițională românească ca la bunica

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Rețeta tradițională românească ca la bunica
E vremea dovleceilor de grădină pe care îi adorăm, pentru că îi putem include în diverse preparate, de la aperitive, supe, tocănițe, chiar și sosuri și conserve.

Vă prezentăm rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi, o rețetă tradițională românească ca la bunica. Dovleceii pane sunt foarte simplu de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui și concurează cu șnițelele de pui, fiind adorați și de cei mici și de cei mari. Sunt savuroși, mai ales serviți calzi, cu mujdei de usturoi, nici nu-ți mai trebuie altceva, nici nu mai vrei să auzi de friptură.

Ingrediente pentru Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Pentru dovlecei pane: 2 dovlecei cruzi, 2-3 ouă, 100-150 gr făină, 150 gr pesmet, sare , ulei pentru prăjit

Pentru mujdei: 1 căpățână de usturoi, 1/2 linguriță sare grunjoasă, 1/2 linguriță oțet, 1-2 linguri ulei de măsline, 3-4 linguri de apă

Cum preparăm Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime, fără a-i curăța de coajă. Nu trebuie să îndepărtăm coaja, dacă sunt cruzi. Nutrienții din dovlecei acolo sunt, în miez este mai mult apă. Așezăm rondelele de dovlecei pe un blat de lucru și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant. Le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.

Punem într-un bol făina, în altul pesmetul. În al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă. Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină. Apoi le trecem prin compoziția de ou și la final prin pesmet. Le prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă când sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.

Pentru a prepara mujdei de usturoi, curățăm usturoiul, îl pisăm bine cu sare grunjoasă, apoi îl frecăm adăugând ulei de măsline, ca la maioneză. Adăugăm și puțin oțet pentru a diminua din iuțeala usturoiului. Apoi îl diluăm cu apă, atât cât să ajungem la gustul optim. Pentru cremozitate, putem pune și puțină apă minerală.

Sursa: Chefi la cuțite

Pădurea sinucigașilor, cea mai bântuită locație din Japonia