Dragostea rănește. Un bărbat a aflat pe propria-i piele

Dragostea rănește. Un bărbat a aflat pe propria-i piele
Un bărbat a fost la un pas să rămână fără bărbăție, și s-a ales cu răni sângerânde, după ce a spus că centura sa de castitate conectată la internet a fost preluată de hackeri. Timp de o lună a luat o pauză de la orice activitate intimă și s-a temut pentru viitorul său.

Sam Summers, nefericitul posesor al unei centuri de castitate digitale Cellmate, a aflat pe propria piele că dragostea rănește și a ajuns să plătească hackerilor o răscumpărare de 1.000 de dolari pentru a-și elibera penisul din dispozitiv. Și nu a rezolvat cazul. Ulterior,  pirații cibernetici i-au solicitat și mai mulți bani.

Sătul de șantaj, Summers și partenerul său au luat lucrurile în propriile lor mâini și au folosit forța brută, pentru a sparge centura de castitate controlată de hackeri. Intervenția s-a lăsat cu răni în zona genitală. Summers nu a fost singurul utilizator Cellmate care a căzut victimă hackerilor. Alți bărbați au relatat incidente similare. Unul chiar a primit un sms de la un număr anonim care spunea „Penisul tău este al meu acum”.

Slogan predestinat: „Love Hurts”

Cellmate, produs de firma chineză Qiui care are sloganul „Love Hurts” (n.r. trad – dragostea rănește), este un capac care se fixează pe baza organelor genitale masculine cu un inel din oțel întărit și nu are cheie fizică sau anulare manuală.

Mecanismul de blocare este controlat exclusiv printr-o aplicație pentru smartphone, prin Bluetooth.  Cellmate e comercializat atât ca dispozitiv care împiedică acțiuni infidele între parteneri, cât și ca dispozitiv utilizabil în cadrul jocurilor sexuale.  Se vinde cu 169 de dolari pe site-ul companiei.

Experții în securitate cibernetică au dat primul semnal de alarmă cu privire la vulnerabilitatea centurii de castitate „inteligentă” față de hackeri în octombrie trecut. Aceștia au avertizat utilizatorii că ar putea rămâne cu anexele lor prinse în interiorul dispozitivului. Summers a aflat pe propria piele totul despre greșelile de securitate ale jucăriei pentru adulți.

Dragostea rănește. La propriu

El a povestit pentru Vice că într-o zi stătea acasă, cu centura de castitate în jurul penisului, când a primit un mesaj de la cineva prin care îl anunța că au deturnat centura de castitate și cerea 1.000 de dolari în Bitcoin pentru a-l elibera. „Inițial, am crezut că partenerul meu face asta, a spus Summers. Sună prostesc, dar m-am cam entuziasmat de asta, părea un joc de rol”.

După ce partenerul lui Summer l-a asigurat că nu-i face o farsă, bărbatul a recunoscut: „A început să mă sperie puțin”. Summers și-a dat seama rapid că nu are posibilitatea să o dezactiveze manual. El și-a amintit că deținea o sumă de monedă digitală într-un cont vechi. A transferat hackerilor echivalentul a 1.000 de dolari. În loc să deblocheze centura de castitate, hackerii  au cerut mai mulți bani. „Atunci m-am simțit prost și supărat”, a spus Summers.

Bărbatul și partenerul său au decis să folosească un instrument pentru a deschide dispozitivul, dar aveau doar un ciocan la îndemână. Așa că perechea s-a îndreptat către un magazin de scule și unelte și au achiziționat un dispozitiv pentru tăiat șuruburi. În primul rând, partenerul lui Summers a încercat să deschidă forțat centura de castitate, dar nu a putut să o facă. Eforturile conjugate au dat roade, dar nu fără o anumită deteriorare a organelor genitale.

”Actualmente nu am nici o cicatrice sau altceva, dar am sângerat și mi-a durut foarte tare”, a spus Summers, adăugând că a avut nevoie de o lună să se vindece.

Utilizatorii Cellmate, expuși hackerilor

Ulterior, Qiui, producătorul Cellmate, a postat un videoclip pe site-ul său web care arată cum dispozitivul poate fi ușor îndepărtat cu o șurubelniță. Experiența traumatizantă l-a determinat pe Summers să arunce centura de castitate, să șteargă aplicația și să jure ca nu va mai folosi jucării sexuale conectate la internet. „Nu poți avea încredere în aceste lucruri digitale”, a concluzionat Summers.

Întâmplător, o echipă de cercetători din domeniul securității din Marea Britanie ajunsese la aceeași concluzie în urmă cu câteva luni. „Am descoperit că atacatorii la distanță ar putea împiedica deschiderea prin blocarea Bluetooth, capturând permanent utilizatorul în dispozitiv. Nu există deblocare fizică”, a declarat în octombrie firma britanică de securitate Pen Test Partners. „Pentru a elimina dispozitivul, ar fi nevoie de un polizor unghiular sau de un alt instrument greu de utilizat”.

Firma a găsit și alte defecte de securitate la Cellmate.  Acestea ar putea expune informații sensibile ale utilizatorului. De exemplu, nume, numere de telefon, zile de naștere și date despre locație. „Un hacker nu ar avea nevoie de prea mult timp pentru a accesa întreaga bază de date a utilizatorilor și să o folosească pentru șantaj”, a scris Alex Lomas în raportul companiei despre dispozitiv, conform Daily Mail.

Ca răspuns la raportul Pen Test Partners, Qiui a remediat majoritatea bug-urilor prin actualizarea software-ului. Dar a lăsat și versiunea mai veche activă, astfel că utilizatorii săi sunt încă vulnerabili, potrivit firmei de securitate.

Sursa foto: Daily Mail

Ultimele informații despre starea sănătății lui Michael Schumacher. Poate merge?