Simona Ionescu / Redactor Șef

Drama neștiută a unei celebre jucătoare de rugby. O poveste emoționantă

Drama neștiută a unei celebre jucătoare de rugby. O poveste emoționantă
Când arăți diferit, e foarte ușor pentru ceilalți oameni să îți pună etichete și să te discrimineze pentru simplu motiv că nu te pierzi în peisaj și nu arăți ca majoritatea. Cei diferiți trăiesc, aproape fără excepție adevărate tragedii, dincolo de zâmbetul pe care îl afișează în public.

Drama neștiută a unei celebre jucătoare de rugby, Heather Fisher, iese abia acum la iveală. Celebra sportivă dezvăluie că a fost alungată din toalete „cu polițiștii care așteaptau afară pentru că credeau că sunt băiat”, din cauza alopeciei.

Heather Margaret Fisher este o cunoscută jucătoare britanică de rugby. Ea a reprezentat Anglia la Cupa Mondială de Rugby Feminin din 2010. De asemenea, a fost selecționată în echipă la Cupa Mondială de Rugby Feminin din 2014. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice de vară din 2016, de la Rio. Tânăra de 36 de ani are ghinionul de a suferi de alopecie (căderea părului).

Drama neștiută a unei celebre jucătoare de rugby

Jucătoarea de rugby Heather Fisher, în vârstă de 36 de ani, din Birmingham, trăiește cu această afecțiune de 11 ani. Vorbind într-un podcast pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, sportiva a povestit despre drama vieții ei și cum e să fie mereu confundată cu un bărbat. Ea a dezvăluit că a fost expulzată anterior din băile publice pentru femei, deoarece doamnele credeau că este bărbat. Ba chiar au chemat și poliția într-un astfel de moment delicat, scrie Daily Mail.

„Oamenii mă dau afară instantaneu din toalete, cred instantaneu că sunt un tip”, a spus Heather în podcast. Heather a vorbit deschis despre lupta cu alopecia și anorexia și cum i-au afectat acestea încrederea în sine. Ea a recunoscut că pierderea părului i-a afectat feminitatea.

„Încă nu știu cauza, dar mi-a afectat identitatea de sportivă în ultimul deceniu”, a spus ea. „Am fost întotdeauna un personaj important pe teren și mulți oameni presupun că am același nivel de încredere atunci când nu joc rugby – dar, de fapt, este opusul”, a adăugat ea.

Heather a discutat, de asemenea, despre stigmatul din jurul jucătorilor de rugby și despre întrebările prostești la care uneori trebuie să răspundă. Ea a mai spus că a simțit că genul joacă un rol important în modul în care a fost perceput rugby-ul feminin.

Alopecia afectează deopotrivă bărbații și femeile

Alopecia, care provoacă chelie, se crede că este o tulburare autoimună.  Sistemul imunitar – sistemul de apărare al corpului – se întoarce împotriva sa.

Ce o provoacă? „Din anumite motive, sistemul imunitar al corpului începe să-și atace proprii foliculi de păr. Celulele albe speciale din sânge, cunoscute sub numele de limfocite T, fac ca părul să nu mai crească”, adaugă ea. În plus, s-a demonstrat că stresul prelungește problema. Iar rugbysta are parte de stres constant.

Este o afecțiune moștenită? Există dovezi puternice care sugerează că alopecia, ca și alte boli autoimune, se desfășoară în familii.  Aproximativ 25% dintre pacienți au un istoric familial al tulburării. Alopecia afectează de obicei adolescenții și adulții tineri, dar poate afecta persoanele de orice vârstă.  Este la fel de frecvent întâlnită la bărbați și la femei. Nu există un tratament cunoscut, deși există diferite tratamente care pot fi eficiente pentru unii oameni.

Anorexică în adolescență, Heather a îndurat multe umilințe

Sportiva a adăugat că nu credea că oamenii și-au dat seama cât de mult i-a afectat pierderea părului stima de sine, adăugând că i-au trebuit doi ani să părăsească casa fără să poarte o pălărie. Ea a povestit că a fost odată condusă să le arate autorităților sânii pentru a-și dovedi genul după ce cineva a chemat poliția. Ea a spus că aceste întâmplări o înfuriau și, de asemenea, au împins-o  să poarte peruci pentru ca nimeni să nu se mai uite ciudat la ea.

În adolescență, Heather Fisher a suferit de anorexie. „De la o vârstă fragedă am avut o mentalitate foarte puternică și am știut că vreau să fiu cineva. Știam că pot fi importantă, nu știam cum să fac asta”, a adăugat ea. Heather a spus că i-a trebuit un an să-și dea seama că trebuie să vorbească cu un specialist despre tulburarea ei alimentară.Cu toate acestea, ea a spus că crede că o tulburare de alimentație nu părăsește niciodată pe cineva.

Practicarea rugby-ului și a fi pe teren i-au adus consolare și un spațiu sigur în care putea evolua și unde a învățat să fie mândră de ea.

Sursa foto: Instagram

Meghan Markle i-a luat locul Camillei Parker. Istoria se repetă în iubirile familiei regale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre