Pe lângă socata mult adorată și siropul concentrat din flori de soc, își poate face loc în cămară și această delicioasă și foarte aromată dulceață din flori de soc. Despre soc și beneficiile acestuia asupra sănătății organismului puteți citi  multe articole. Dar acum e sezonul florilor de soc și nu e de ratat momentul.

Rețeta de dulceață din flori de soc – Ingrediente

500 gr flori de soc, 1 kg zahăr, 750 ml apă, 1 lămâie mare, bio

Cum preparăm rețeta de dulceață din flori de soc

Florile de soc, proaspăt culese se separă cu multă atenție de pe ciorchini și se scufundă în apă rece. Se clătesc bine și se scurg. Pregătim un sirop clasic pentru dulceață din apă cu zahăr. Fierbem siropul pentru 15-20 de minute, la foc mic, adăugând și coaja de la lămâia bine spălată. Adăugăm doar partea galbenă, tăiată în bucăți mari, pentru a o putea îndepărta.

Când siropul trece testul picăturii pe farfuria rece, îndepărtăm coaja de lămâie și adăugăm florile de soc. Despre testul picăturii, dacă nu se știe cum se face, se ia o farfurie și se tine 10 minute la frigider. Apoi, se ia cu lingurița din siropul de pe foc și se picură pe farfurie. Dacă picătura rămâne sub formă de biluță și nu se întinde pe farfurie, siropul este gata.

După adăugarea florilor de soc, se fierbe dulceața pentru aproximativ 20 de minute, la foc mic. Se adaugă și zeama de lămâie. Dulceața din flori de soc se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu pături. Se lasă acolo până se răcesc, se etichetează, apoi se trec în cămară.

Din soc mai puteți prepara celebra socată, o băutură naturală și delicioasă.

Sursa: Chefi la cuțite

Aripioare de pui caprese. Un preparat cu iz italian

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp