Dulceața de nuci este unul din acele gusturi din copilărie pe care îl păstrezi toată viața. Delicioasă și aromată, poate fi savurată ca atare, pe o felie de pâine sau ca parte din diferite torturi și prăjituri.

Dulceață de nuci, o delicatesă. Rețeta bunicii

Nucile verzi sunt sursă excelentă de minerale – potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, seleniu- şi vitamine – B, C, E. Un lucru important este că Vitamina C se găseşte doar în nucile verzi, nu şi în cele uscate. O altă diferenţă este că nucile verzi conţin apă, în concentraţie de 19-20%, spre deosebire de nucile uscate, sărace în apă.

Ingrediente

  • 2 kg nuci verzi necurățate
  • 1,5 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 15 ml esență de vanilie

Mod de preparare

  • Dulceața de nuci se face din nuci verzi sau crude.
  • SE curăță nucile de coajă și se pun în apă rece pentru jumătate de zi. Aveți grijă să folosiți mănuși de protecție când cureți nucile pentru că pielea se pătează intens în verse-maroniu și se curăță greu.
  • Schimbați apa în care stau nucile o dată la patru ore.
  • Puneți pe foc apa, zahărul și zeama de lămâie. După ce dă în clocot, adăugați nucile și esența de vanilie.
  • Lăsați pe foc până se îngroașă siropul.
  • Dulceața se lasă puțin la răcit, apoi se toarnă în borcane sterilizate. Gata!

Cristian Diaconescu, un bunic fericit. Poze de colecție

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri