Dutch baby cu lemon crud și fructe de pădure, un fel de pancake la cuptor

Dutch baby cu lemon crud și fructe de pădure, un fel de pancake la cuptor
Dacă sunteți în pană de inspirație vizavi de ceea ce ați putea pregăti ca desert, o idee bună este să trageți cu ochiul în bucătăriile altor popoare. Puteți descoperii rețete deosebite care nici nu sunt foarte greu de preparat.

Un desert nemțesc, delicios și aspectuos: Dutch baby cu lemon crud și fructe de pădure, un fel de pancake preparat la cuptor.

Ingrediente pentru Dutch baby cu lemon crud

Pentru Dutch baby: 6 ouă, 60 g zahăr, 300 ml lapte, 200 g făină, 1 păstaie de vanilie, nucșoară măcinată, 40 g unt, un praf de sare

Pentru lemon curd: 4 gălbenușuri, 200 g zahăr, 200 ml suc de lămâie, coajă rasă de la 2 lămâi, 160 g unt, 2 lingurițe zahăr vanilat, 1 cutie mascarpone

Pentru decor: fructe de pădure (căpșuni, zmeură, afine, mure), zahăr pudră, microgreens

Cum se prepară lemon crud

Într-o crăticioară, la bain-marie, punem gălbenușurile de ouă, zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie și amestecăm totul foarte bine. Amestecăm timp de 8-10 minute până obținem o cremă consistentă. Trecem crema printr-o sită deasă și strecurăm crema de coaja de lămâie. Adăugăm untul, bucățică cu bucățică, amestecând continuu, după care adăugăm și zahărul vanilat. Dăm lemon curdul la frigider până îl folosim.

Preparare Dutch baby și asamblare

Pentru dutch baby, preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius și punem direct formele de fontă, în cuptor să se încingă. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm pe rând: laptele, făina, esența de vanilie, sarea și nucșoara măcinată. Compoziția este lichidă, asemănătoare cu cea de clătite, dar mai cremoasă.

Scoatem cu grijă formele din cuptor, le ungem cu unt, turnăm compoziția și le dăm din nou la cuptor. Coacem compozițiile pentru dutch baby aproximativ 20 de minute, până când se umflă și capătă o culoare ușor maronie.

Amestecăm apoi mascarpone cu câteva linguri de lemon crud. Decorăm dutch baby cu fructe de pădure proaspete, lemon crud și crema de mascarpone cu lămâie. Pudrăm cu zahăr și servim.

Sursa: Chefi la cuție

Rețeta celui mai gustos chec cu banane și nuci