Rețeta celui mai gustos chec cu banane și nuci, cunoscut și sub denumirea ”Banana bread” este simplă. Iar rezultatul e o prăjitură perfectă lângă un ceai, un pahar cu lapte, sau o cafea. Este un chec dens, ușor umed, aromat și foarte gustos.
Ingrediente pentru Rețeta celui mai gustos chec cu banane și nuci
3 banane bine coapte, 3 ouă mari, 175 gr zahăr brun, 200 gr unt, 200 gr făină, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de scorțișoară, 150 gr nuci tocate grosier + 50 gr pentru décor, 1 praf de sare, miere pentru servit
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 175 de grade. Ungem o tavă de chec cu puțin unt, iar baza o tapetăm cu hârtie de copt. În bolul mixerului, cernem făina și facem un locaș la mijloc. Adăugăm acolo toate ingredientele, mai puțin bananele. Pornim mixerul și le amestecăm bine până se omogenizează compoziția.
Curățăm bananele, le strivim cu o furculiță și le adăugăm în compoziție. Întindem compoziția de chec cu banane și nuci sau banana bread, în tavă și o nivelăm uniform. Dăm tava la cuptor și coacem banana bread timp de 45- 50 de minute sau până când se rumenește, iar scobitoarea iese uscată, la test.
Se lasă să se răcească puțin în tavă, apoi se poate transfera pe un suport. Putem servi checul delicios cu banane și nuci glazurat cu puțină miere de albine și presărat cu nuci. Este delicios și simplu, sau presărat cu zahăr.
Sursa: Chefi la cuțite
Oana Zăvoranu pregătește ceva? Ce zice de întoarcerea în politică
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook