E alimentul minune care vă scapă de insomnie și vă ajută să slăbiți. Cum preparați rețeta veche de sute de ani

E alimentul minune care vă scapă de insomnie și vă ajută să slăbiți. Cum preparați rețeta veche de sute de ani
Aveți nevoie să vă detoxificați organismul? Durerile de cap vă dau viața peste cap? Sunteți anemici? Toate aceste probleme se vor rezolva urgent.

Nici o ciorbă nu are gustul minunat fără acest produs. Dar are niște beneficii uriașe pentru sănătate.

E alimentul minune care vă scapă de insomnie și de anemie. Cum preparați rețeta veche de sute de ani

Nimic nu se compară cu gustul unui borș făcut în casă. Dar pentru ca acesta să iasă exact ca pe vremea bunicilor, trebuie să folosim tărâțe de calitate.

În plus, acestea nu se aruncă după prima tranșă de borș, ci păstrate, pentru că se vor refolosi. Ingredientele necesare borșului de casă sunt: o cană de tărâțe de grâu, o cană de mălai 5-6 felii de pâine neagră, apă plată sau de izvor.

Mod de preparare

Tărâțele de grâu se vor pune în apă caldă într-un borcan de cinci litri și se vor lăsa peste noapte. A doua zi se toarnă peste ele apă fiartă, se amestecă bine cu o lingură de lemn și se acoperă cu o farfurie. Se lasă două zile la cald ca să se acrească. E indicat ca borșul să fie amestecat o dată pe zi. Dacă doriți să fie mai colorat, puteți pune două-trei felii de sfeclă roșie și neapărat leuștean pentru gust.

Combate slăbiciunea și oboseala

Borșul de casă este un tratament excepțional în anemie, sinuzită, tuberculoză, indigestie, bronșită, astm și oboseală cronică. Tot borșul este prietenul celor care suferă de indigestie, în primul rând datorită aportului de probiotice naturale, dar și pentru că ajută la eliminarea toxinelor din corp. Pe de altă parte, el arde grăsimile, de aceea este folosit în curele de slăbire.

Dacă veți face o cură cu borș, veți scăpa pentru totdeauna de constipație. Totodată, borșul tradițional poate fi folosit ca adjuvant în tratarea cancerului de colon, tratează insomnia, mahmureala, bolile respiratorii, durerile de ficat. E important ca borșul să fie consumat ca atare, nu în ciorbe.

Sursă foto: rtv