E cel mai deștept câine din lume. Știe să facă micul dejun, să bage rufe la spălat și multe altele. Video incredibil

E cel mai deștept câine din lume. Știe să facă micul dejun, să bage rufe la spălat și multe altele. Video incredibil
Câinii nu sunt doar tovarăși fideli ai stăpânilor lor, ci, în plus, sunt foarte inteligenți și, cu o pregătire adecvată, ajung să facă acțiuni cu adevărat uimitoare, cum ar fi mersul pe bicicletă, jonglatul, căutarea de obiecte, mersul pe skateboard și multe alte lucruri.

Cu toții ați văzut, la circ, de exemplu, câini care făceau tot felul de acrobații. Dar acest Border Collie îi întrece pe toți. Și nu are nicio carieră artistică. Paige este un câine din rasa Border Collie care, după ce a fost antrenat încă de când era doar un cățeluș de către stăpânul său, a învățat să execute mai multe acțiuni, inclusiv să pună hainele la spălat, să picteze sau să facă curățenie în cameră.

Dar cel mai impresionant lucru este că Paige a fost dresată și să pregătească micul dejun. Cățelușa e expertă în folosirea prăjitorului de pâine, arată Phoneia.com. Pentru a pregăti micul dejun, Paige deschide frigiderul, scoate pâinea pentru prăjit apoi, una câte una, pune feliile în prăjitorul de pâine, așteaptă câteva secunde până se încălzesc, apoi le scoate și le livrează stăpânului său.

Paige face micul dejun și spală rufe. A ajuns și la Late Show

Paige este deja o celebritate în America și a fost invitată în 2011 la Late Show, celebra emisiune de varietăți prezentată de David Letterman. De asemenea, fermecătorul cățeluș are propriul canal pe Youtube și și-a deschis propria pagină de Facebook, ca o persoană publică ce este.

Border Collie este o rasă de câini care face parte din grupul câinilor pastorali, care își are origina în zona de frontieră dintre Scoția și Anglia. Câinii din rasa Border Collie sunt considerați a fi foarte inteligenți și înțelegători și adesea sunt menționați drept cei mai inteligenți dintre toți câinii.

Ce e așa special la rasa Border Collie

Rasa datează din anii 1700, deși nu și-a primit actualul nume decât în 1915. Border Collies au lucrat cu ciobanii din zona de graniță dintre Scoția și Anglia timp de sute de ani, fiind crescuți exclusiv pentru capacitatea lor de lucru. Unii dintre crescătorii de Border se tem că accentul pus pe aspect și pe frumusețe ar putea duce la distrugerea rasei, așa că încă se concentrează în principal pe calitățile lor de muncitori. Există deseori diferențe între varietățile de show și cele de lucru.

Acești câini sunt întotdeauna gata de lucru, atenți, vioi și ageri. Vor stabili o relație foarte strânsă cu stăpânul lor și cu familia.  E în natura lor săse implice și să conducă orice mișcă – inclusiv pe copiii mici ai familiei, dacă aveți. Dacă nu sunt menținuți activi din punct de vedere fizic și mental se vor plictisi, vor dezvolta probleme de comportament deoarece mintea lor este tot timpul activă.