Credincioșii păstrează cu sfințenie tradițiile vechi de Nașterea Maicii Domnului. Ce trebuie să faceți pe 8 septembrie pentru a scăpa de necazuri.
Din cele mai vechi timpuri, credincioșii vor merge la biserică în această zi pentru a sfinți pâine și fructe, pe care apoi le împart săracilor și copiilor și o roagă pe Maica Domnului să le aducă sănătate și spor în case.
Cozonacul Maicii Domnului
O tradiție veche ca istoria spune că în ajunul sărbătorii gospodinele trebuie să pregătească Cozonacul Maicii Domnului. E vorba de un cozonac cu stafide și multe arome. După ce desertul este gata, se rupe cozonacul în două, o parte se aruncă în curtea casei, iar cealaltă se consumă.
Persoanele care sunt bolnave trebuie să mănânce, la rândul lor din acest produs și să rostească: „Atâta vreme cât voi trăi, nu voi mai gusta carne de capră.
Pentru boală un cozonac, pentru mine vindecare şi sănătate!”. Ritualul se continuă cu consumul unui pahar cu vin roșu luat dintr-un vas de lut plin cu licoare. Tradiția spune că bolnavii care vor face acest lucru și o vor ruga pe Preacurata să le dea sănătate, se vor vindeca.
Nu se consumă mâncare gătită
O altă tradiție spune că în ziua Nașterii Maicii Domnului nu e bine să faceți mâncare, să puneți oale la fiert și să lucrați. Se crede că cine va mânca preparatele pregătite în această zi vor atrage asupra lor boli grave. Nu în ultimul rând, se crede că plantele medicinale adunate după Sfânta Maria Mică își vor pierde puterea tămăduitoare.
Pentru ca Preacurata Fecioară să binecuvinteze casa cu sănătate și bogăție, în dimineața zilei, aprindeți o candelă lângă icoana Maicii Domnului și rugați-o pe Preasfânta Fecioară să vă ocrotească, iar Ea va face adevărate minuni. Începând din această zi se deschid sezonul nunților și al botezurilor care ține până la începutul Postului Crăciunului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook