Simona Ionescu / Redactor Șef

Ea este cea mai înaltă femeie din lume. A doborât trei recorduri, iar înălțimea ei uimește toți oamenii de știință

Ea este cea mai înaltă femeie din lume. A doborât trei recorduri, iar înălțimea ei uimește toți oamenii de știință
O tânără de ani, din Turcia, este cea mai înaltă femeie din lume, în viață.

Rumeysa Gelgi are 25 de ani, măsoară 2.15 m înălțime și, potrivit Guiness World Record, a doborât alte recorduri. Deși înălțimea nu-i aduce mari beneficii, ea susține că îi place să fie diferită.

Ea este cea mai înaltă femeie din lume. A doborât trei recorduri

Din nefericire, Rumeysa Gelg a crescut atât de mult ca urmare a unei boli foarte rară, sindromul Weaver. Ea a intrat în Cartea Recordurilor în 2014 ca cea mai înaltă adolescentă, iar în 2021 a fost numită cea mai înaltă femeie din lume, iar recent a mai doborât trei recorduri. E vorba de cel mai lung deget al unei femei în viață (11,2 cm), cel mai lung spate al unei persoane de sex feminin (59,90 cm) și cea mai mare mână a unei femei (24,93 cm – mâna dreaptă, 24,26 cm – mâna stângă).

Victima abuzurilor

Aceste lucruri au făcut-o pe turcoaică să devină ținta abuzurilor, dar femeia susține că nu a pus nimic la suflet, din contră, a devenit mult mai puternică. Ulterior, tânăra a apelat la rețelele de socializare, unde îi ajută pe cei care suferă de o maladie ca a ei să-și trăiască viața.

 

Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți. Am posibilitatea să ajung la locuri înalte și să mă uit la oameni de sus. Nu este un lucru rău!”, a spus Gelgi, potrivit cotidianului britanic Daily Star.

Are grave de mobilitate

Pe de altă parte, tânâra se confrută și cu probleme de mobilitate și se deplasează doar cu ajutorul unui scaun cu rotile sau, în cel mai bun caz, folosește un cadru, iar pe distanțe scurt, un baston. Ca urmare a malformațiilor genetice, turcoaica respiră greu și are dificultăți de înghițire.

„M-am născut cu o unicitate fizică extremă. De aceea, îmi doresc să îi inspir și să îi încurajez și pe alți oameni, care sunt diferiți și se confruntă cu boli genetice rare. ”, a mai spus ea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre