Ea este noul ministru al Sănătății. Are clinică privată și acțiuni caritabile la activ

Ea este noul ministru al Sănătății. Are clinică privată și acțiuni caritabile la activ
USR-PLUS a decis să o propună pe Ioana Mihăilă la conducerea Ministerului Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu. Acesta din urmă a fost revocat de premierul Florin Cîțu, zilele trecute.

Ea este noul ministru al Sanatății, Ioana Mihăilă,  propunerea USR PLUS.  În prezent, ocupă funcția de secretar de stat în aceeași instituție.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, conform unei postări oficiale a USR-PLUS, citată de Evenimentul Zilei.

Când „va intra în pâine” noul ministru

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că viitorul ministru al Sănătății va depune jurământul, la Cotroceni, în cursul serii de miercuri, 21 aprilie. Președintele a apreciat că decizia de înlocuire a lui Vlad Voiculescu a fost corectă. El a estimat că de acum înainte coaliția de guvernare va funcționa mult mai bine.

Ioana Mihăilă își va intra în atribuții imediat după ce va depune jurământul. Odată cu numirea Ioanei Mihăilă la conducerea Ministerului Sănătății, ia sfârșit criza guvernamentală provocată de revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu, de către premierul Florin Cîțu.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog. A ajuns un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor. A pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate. Are zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ. Clinica furnizează servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate.

E absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat. A profesat ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea. În 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

Sursa foto: Facebook

Știați? Săpunul a fost inventat pentru bolile de piele. O istorie de 4.500 de ani