Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel

Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel
Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel, un desert pe care îl vei adora de la prima degustare.

Eclerele cu mascarpone sunt cu adevărat delicioase. Această rețetă e mai ușor de preparat decât cea clasică, tocmai pentru că se folosește crema mascarpone. În plus, aceasta le dă o altă finețe prăjiturilor.

Ingrediente pentru Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel

300 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 300 gr făină, 6 ouă, 1 praf de sare (pentru aluat); 400 gr mascarpone, 200 gr zahăr, 250 gr smântână pentru frișcă, 1 praf de sare, esență de vanilie (pentru cremă); 300 gr zahăr, 200 gr unt (pentru caramel); 250 ml smântână pentru frișcă, 50 gr alune de, pădure, 100 gr zmeură (pentru decor)

Mod de preparare Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel

Pentru aluatul de eclere se fierbe laptele împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când se atinge punctul de fierbere, se adaugă toată făina și se amestecă bine până când aceasta absoarbe tot lichidul. Se lasă să se răcească bine, apoi se încorporează unul câte unul, cele 6 ouă. Într-o tavă, pe hârtie de copt, se trasează formele pentru cojile de eclere cu ajutorul unui posh. Se coc cojile de eclere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Între timp se prepară crema de mascarpone. Se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul, apoi se adaugă esența și se încorporează crema mascarpone. Se adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Cu această cremă se umplu cojile de eclere. După ce avem eclerele umplute, pregătim sosul caramel.

Punem zahărul la caramelizat, amestecând continuu, iar când este fluid, adăugăm untul, amestecăm bine până acesta se topește și adăugăm smântâna pentru frișcă. Amestecăm intens până când compoziția se îngroașă. Lăsăm caramelul să se tempereze și glazurăm eclerele cu el. Apoi le decorăm cu alune și zmeură.

Sursa: Chefi la cuțite

Tort de Morcovi – rețetă de la Angi Cobuț