Elevii folosesc teste Covid fals pozitive pentru a chiuli. Cum reușesc să păcălească sistemul

Elevii folosesc teste Covid fals pozitive pentru a chiuli. Cum reușesc să păcălească sistemul
O nouă provocare pe rețeaua de socializare Tik Tok face ravagii. Elevii folosesc teste Covid fals pozitive pentru a chiuli de la ore. Părinții sunt în alertă.

Rețeaua de socializare Tik Tok a provocat un adevărat haos în UK, după ce o provocare a ajuns virală. Elevii folosesc teste Covid fals pozitive pentru a lipsi de la ore. Toate acestea au la bază video-uri împărtășite de utilizatori ai rețelei sociale, care au dezvăluit cum poate un test Covid să iasă fals pozitiv. 

Elevii folosesc teste Covid fals pozitive pentru a chiuli

Când picăturile de suc de portocale sau băuturile gazoase, cum ar fi coca-cola, sunt plasate pe un test de detectare Sars-Cov-2, acesta poate produce un rezultat pozitiv, deoarece aciditatea băuturii distruge proteinele anticorpului din test. Și, deși nu funcționează de fiecare dată, videoclipurile virale de pe Tik Tok și Instagram au încurajat copiii din Marea Britanie să încerce trucul pentru a scăpa de școală. 

Un videoclip găsit de Daily Mail era subtitrat „sătul de a merge la școală? Doriți să obțineți un test Covid pozitiv? Folosiți suc de portocale”. Școala Gateacre din Belle Vale, Liverpool, a trimis ieri un e-mail părinților prin care i-a avertizat să vegheze asupra copiilor lor în timp ce fac teste Covid cu detectare imediată. 

E-mailul spunea: „La nivel național, unii elevi au descoperit că plasarea picăturilor de suc de portocale sau alte sucuri de fructe pe un test LFD duce la un rezultat fals pozitiv. Având în vedere acest lucru, fiți vigilenți atunci când copilul dvs. își face testele LFD. De asemenea, amintiți-i că un test LFD pozitiv trebuie să fie urmat de un test de confirmare  PCR. ”

Cum pot sucurile de fructe să influențeze rezultatul testelor antigen

Testele antigen rapide Covid-19 au fost create pentru oameni și funcționează numai folosind probe din gât și nas. Acestea sunt concepute pentru a detecta proteinele antigenice specifice găsite în coronavirus.

Testele de flux lateral sunt luate prin tamponarea gurii și nasului unui om, amestecând totul într-o soluție și turnând soluția pe banda de testare, care este încărcată cu anticorpi. Când sunt prezenți antigenii potriviți, atât antigenul cât și anticorpul se agață unul de altul. Odată ce cei doi se leagă, se întâmplă o altă legare cu anticorpii marcați în zona de testare. Aceasta schimbă apoi culoarea benzii și produce un rezultat pozitiv.

Foto: Daily Mail, Facebook

Plante care combat indigestia. Consumă-le și nu vei avea probleme