Plante care combat indigestia. Consumă-le și nu vei avea probleme

Plante care combat indigestia. Consumă-le și nu vei avea probleme
Indigestia este comună atunci când alegem mese copioase și suntem pofticioși. Iată însă câteva plante care fac minuni în acest sens.

Nutriționiștii militează pentru o dietă echilibrată, însă nu întotdeauna reușim să respectăm acest sfat. Mâncaţi ponderat, nu fiţi lacomi, nu vă grăbiţi să consumaţi tot ce aţi pregătit într-o singură zi. Dacă aţi ținut post, ajutaţi organismul să se readapteze încet la produsele de origine animală. Pentru orice eventualitate e bine să aveţi în casă câteva plante care combat indigestia.

Volbura sau rochiţa rândunicii

Este o plantă cu efect laxativ, se recomandă în caz de constipaţie care se poate întâmpla, mai ales, din cauza alimentelor grase. Peste două linguriţe de plantă uscată şi mărunţită se toarnă o cană de apă fierbinte, se lasă câteva minute la infuzat şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu miere de albine.

Ceaiul verde 

Îl puteţi bea tot pentru constipaţie, dar cu precauţie de a nu-l bea mai târziu de ora 4 după amiaza, deoarece produce insomnie.

Păpădia 

Este şi ea potrivită pentru o digestive reuşită. Această plantă conţine taraxacină, care nu este nimic altceva decât un ingredient extrem de valoros în tratarea bolilor digestive. În plus, planta mai conţine proteine, glucide, vitaminele A, B, C şi D. Ceaiul din păpădie, frunze, flori şi rădăcină, creşte secreţia digestivă şi activează procesul de extragere a principiilor active din alimente. De asemenea, scade colesterolul “rău” din sânge.

Ca să preparaţi ceaiul de păpădie, turnaţi o cană de apa fierbinte peste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită, lăsaţi amestecul la infuzat zece minute, apoi strecuraţi şi  beaţi ceaiul după mesele principale ale zilei.

Plante care combat indigestia. Coaja de stejar 

Aceasta vă poate ajuta în caz de diaree, care poate fi provocată de bacteriile prezente într-un aliment, intoleranţa la un anumit aliment, dar şi de o răceala la burtă.

Din doua linguriţe de coajă de stejar se prepară un amestec care reduce din crampele intestinale şi simptomele specifice cauzate de amestecul alimentelor. Se beau două căni de ceai fără zahăr, între mese.

Foto: Facebook