Elvis Presley și John Lennon se urau de moarte. Ce i-a dezbinat

Elvis Presley și John Lennon se urau de moarte. Ce i-a dezbinat
Două mari staruri mondiale au ajuns să se urască de moarte. Elvis Presley, Regele Rock 'n' Roll, și celebrul John Lennon, unul din fondatorii legendare trupe The Beatles, s-au întâlnit o singură dată. S-au urât din primul moment.

Elvis Presley și John Lennon au performat în aceeași perioadă. Erau staruri internaționale și toată lumea cunoștea melodiile lor. Totuși, cei doi nu s-au suferit, ba chiar s-au urât. Ce i-a dezbinat.

Elvis Presley și John Lennon se urau de moarte

Elvis Presley l-a invitat pe John Lennon la Graceland, celebra sa proprietate. A fost prima și ultima dată când s-au întâlnit. Se întâmpla în 1965 și s-au trezit că fac parte din tabere opuse. John Lennon era un pacifist și dorea ca războiul din Vietnam să se termine cât mai curând.

Dar, Elvis Presley, care era un mare simpatizant al președintelui american de atunci, Lyndon Johnson, a fost de altă părere. Regele a fost de partea celor care susțineau că războiul este necesar pentru zăgăzuirea valului comunist. Opiniile lor diferite față de războiul din Vietnam nu au întârziat să se ciocnească, a povestit Chris Hutchins, un prieten comun.

„Antipatia lui Elvis față de pacifistul Beatle s-a născut în seara în care l-am dus pe acesta la el acasă pentru prima – și ultima – lor întâlnire”, a spus acesta. Întâlnirea a fost rece, ba, l-a considerat insolent pe Lennon și i-a spus că ar dori să îl vadă plecat. Nu doar din casa lui cât mai repede, dar și din Statele Unite.

Ura a durat. În 1970, când Elvis l-a întâlnit pe președintele Statelor Unite Richard Nixon a încercat să îl convingă să găsească o modalitate de a alunga pe John Lennon și pe ceilalți membri ai trupei The Beatles. Spunea că aceștia sunt antiamericani.

De fapt, războiul din Vietnam a divizat lumea celebrităților. Figuri ca Jane Fonda sau Mohammad Ali s-au opus public și vehement războiului, în vreme ce alții, precum John Wayne, l-au sprijinit.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.


Elvis Presley este încă ”Regele Rock ‘n’ Roll” pentru milioane de fani

Moartea lui Elvis Presley a fost un accident? Un detectiv criminalist mărturisește totul!

Recomandarile noastre