Evgeni Plușenko, campion olimpic la patinaj, spune că nu va refuza niciodată să lupte pentru Rusia: Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul

Evgeni Plușenko, campion olimpic la patinaj, spune că nu va refuza niciodată să lupte pentru Rusia: Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul
Patinatorul rus Evgeni Plușenko face o nouă declarație îndrăzneață, alegând din nou să-l susțină pe Vladimir Putin în invazia Ucrainei și în posibilul război catastrofal ce ar urma.

Fostul mare campion olimpic rus Evgeni Plușenko, 39 de ani, îi dojenește pe cei care au fugit din Rusia din cauza războiului. Olimpicul spune că nu se va număra printre dezertori și va accepta un ordin de înrolare.

„Este o perioadă grea. Iar dacă vine un ordin de încorporare, nu înseamnă că vei fi trimis pe front. Poate că ar fi corect dacă toată lumea, inclusiv eu, s-ar duce și s-ar pregăti pentru o posibilă situație viitoare. Nu văd panica să fug și să mă ascund. Din păcate, mulți au plecat. Nu salut asta!”, a spus Evgeni Plușenko.

„Voi trece cu plăcere prin antrenament (n. pentru lupta pe front)”

„Voi vorbi în numele meu: acum sunt acasă, în Novgoroska. Și dacă vine un ordin, nu voi alerga nicăieri. Voi trece cu plăcere prin antrenament. Trebuie să ne protejăm copiii și viitorul. Asta e poziția mea. Mi-aș dori ca toată lumea să audă”, a mai spus Evgeni Plușenko.

La începutul invaziei în Ucraina, sportivul de renume aducea laude țării sale: „Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”, a transmis Evgeni Plușenko pe Instagram.