Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Comoara blestemată de pe dealuri. Locul din România a cărui legendă îți dă fiori

Exclusiv. Comoara blestemată de pe dealuri. Locul din România a cărui legendă îți dă fiori
La doar 150 km de București se află un loc care la prima vedete este o oază de verdeață și liniște. În realitate însă, o simplă acțiune îți poate pune viața în pericol. Aici se află comoara blestemată de pe dealuri.

Câmpulung Muscel este un loc liniștit, care a păstrat mult din rânduirile strămoșilor. Oamenii primitori care te fac să te simți ca acasă, dar și pădurile și dealurile pline de verdeață și de natură nestingherită de vuietul modern al orașului, toate acestea te fac să te îndrăgostești de întreaga zonă. Ceea ce puțini știu este însă că în spatele frumuseții de necontestat a locului se află o legendă care-ți dă fiori pe șira spinării. 

Dacă ajungi în orașul unde acum e primăriță Elena Lasconi, o sa fii cu siguranță impresionat. Localnicii îți vor recomanda să te plimbi pe dealurile verzi liniștit, căci acolo nu se întâmplă niciodată nimic rău. Sau cel puțin, aproape niciodată. Am stat de vorbă cu o localnică, pentru a afla care este legenda dealurilor din Câmpulung Muscel. Vorbele ei dau fiori pe șira spinării. 

Comoara blestemată de pe dealuri. Totul a început în Al Doilea Război Mondial 

Până în 1944, când rușii au ocupat mare parte din teritoriul României, oamenii trăiau liniștiți în Câmpulung. Viața se desfășura acolo precum în Moromeții lui Marin Preda. Comunitatea era una primitoare, ce-și ducea traiul liniștit și fără prea mari probleme. Puțina agoniseală pe care fiecare o avea, și-o proteja cu grijă, pentru zile negre. 

În 1944 însă, „timpul n-a mai avut răbdare”. În momentul ocupației ruse, oamenii s-au speriat. În nebunia care a urmat, și-au ascuns comorile pe care le strânseseră, mai mari sau mai mici. Le-au îngropat pe dealuri, în speranța că le vor recupera la un moment dat. Unii dintre ei n-au mai apucat să vadă finalul ocupației ruse, căci au murit. Alții au trăit, însă au uitat exact locurile în care și-au îngropat avuțiile.

Flăcări ciudate și morți suspecte 

Anii au trecut și generațiile s-au schimbat. Povestea comorilor de pe deal a rămas însă în memoria oamenilor, care au transmis-o din generație în generație, până când totul s-a transformat în legendă. Tinerii de acum, care s-au născut în localitate, povestesc cu respect și teamă despre întâmplarea nefericită. Iar ecoul acesteia se aude și acum. 

Localnicii se feresc să folosească sapa pe dealuri. Știu ei bine ce știu. Din când în când, verdeața de pe coline este luminată de flăcări ciudate. „Din când în când apar flăcări pe deal și se spune că acolo unde apare o flacără, este o comoară îngropată. Mama le-a văzut când era mică, dar știa de la mama ei că trebuia să se ferească”, povestește Irina, în vârstă de 33 de ani. 

Se pare însă că nu toată lumea are frică de legenda teribilă, astfel că au fost câțiva care au încercat să sape în locurile respective. Asta în speranța că se vor îmbogăți. Și-au găsit însă sfârșitul rapid. „Au fost câțiva bărbați de prin zonă care s-au dus și au săpat, dar au murit la scurt timp după, în tot felul de accidente stupide. E ceva necurat acolo, clar”, a încheiat Irina, care este de părere că în ciuda acestor întâmplări, locul este de o frumusețe rară. Și atât timp cât respecți legenda și nu te aventurezi să cauți comorile blestemate, e totul bine. Asta zicem și noi. Unele lucruri trebuie să rămână îngropate pe vecie. Este mai bine așa. 

O mare actriță de la Hollywood este în doliu. Tatăl ei, tot actor, s-a stins din viață

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre