Deseori oamenii și au pus întrebarea dacă animalele sunt capabile de dragoste și sacrificii, precum ei, față de puii lor. Povești precum Bambi le arată copiilor că și în regnul animal dragostea maternă primează. Însă și adulții au multe de învățat.
Un clip care a ajuns pe rețelele sociale, în care e surprinsă întoarcerea de la păscut a unei cirezi de bivolițe, prezintă, de fapt, imagini copleșțitoare, cu o puternică încărcătură emoțională. Sunt surprinse doar animale, dar povestea din spatele lor e dovada pură a dragostei materne adevărate.
Clipul filmat într-o banală seară, într-un sat românesc în care bivolițele sunt aduse înapoi de la păscut a pus pe gânduri internauții. În imagini se vede cireada care merge agale, însă înaintea ei, cu zeci de metri, o bivoliță galopează spre casă cât poate ea de repede. Era mamă.
Imagini copleșitoare cu bivolița mamă
„La prima vedere este o postare banală, cu… niște bivolițe. De ce am vrut să le postez? Într-o zi am întrebat-o pe stapâna lor de ce o anume bivoliță aleargă în fiecare seară, înaintea turmei, și rage puternic.
Mi s-a părut surprinzător faptul că restul turmei mergea agale. Răspunsul ei m-a impresionat și, oricât de nebunesc ar părea, mi-au dat lacrimile. De fapt avea un vițel. Era încă micuț. Și, de cum intra în sat, alerga într-un suflet pentru că puiul ei rămânea acasă fără laptele ei toată ziua. Noi încă mai avem de învățat ce înseamnă dragostea, de la animale”, a scris Nicole Cristea în postarea ei de pe Facebook.
Ce trebuie să știți despre bivoli
Animalele din imagini sunt femele din rasa cunoscută și sub numele de bivol de apă domestic. Aceste animale sunt originare din Asia de Sud, Asia de Sud-Est și China. În prezent rasa e puternic răspândită și în unele țări din Europa, Australia și America. Bivolul are o înălțime ce ajunge la 1,4 metri, și o greutate care poate atinge 600 de kilograme.
Femeielel nasc un pui pe an, după o perioadă de gestație de 10 luni. Trei luni după naștere, puiul e hrănit exclusiv cu lapte matern, apoi va învăța să mănânce și el hrana uzuală a acestor animale: iarba, fânul, silozul, furajele, concentrate (grâu, porumb, orz), sfecla furajeră.
Curiozități despre bivoli
- în Transilvania, bivoliţele se numesc drigane…
- producţia de lapte a bivoliţelor este în jur de 1.700 litri pe lactaţie, laptele având un procent de grăsime de 7 – 8%.
- laptele de bivoliţă, deşi este mai gras decât laptele de vacă, conţine cu 60% mai puţin colesterol decât acesta, și, în plus, are o serie de calităţi nutritive deosebite…
- din laptele de bivoliţă se pot obţine preparate precum brânzeturile Mozzarella, Cheddar, dar și brânză telemea
- părul bivolilor, rezistent şi flexibil, este folosit pentru a realiza perii şi pensule…
Sursa foto: Pixabay
Sursa video: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook