Exclusiv. Se întorc izoletele! Mutația COVID, Omicron, reimpune măsuri drastice! Dar sunt și vești bune

Exclusiv. Se întorc izoletele! Mutația COVID, Omicron, reimpune măsuri drastice! Dar sunt și vești bune
Potrivit oamenilor de știință, noua mutație a SARS-Cov-2 se răspândește de 5 ori mai rapid, fiind unul dintre cele mai contagioase virusuri pe care le-a văzut omenirea vreodată. Din păcate, oficialii iau în considerare reinstaurarea izoletelor!

Alertă în toată lumea. Mutația Omicron e una pe care cercetătorii nu știu cum să o interpreteze.

Noua varianta COVID, Omicorn, impune folosirea din nou a izoletelor. Sursă foto: Nature / Africa

În Africa, locul de unde ar fi plecat această nouă variantă de Sars-CoV-2, au început să se folosească din nou izoletele la transportul pacienților. În România, un astfel de anunț nu a fost făcut, iar prezența Omicron încă nu a fost descoperită în țara noastră.

Potrivit celui mai prestigios jurnal medical din lume, Nature, cercetătorii au descoperit peste 30 de mutații ale proteinei Spike, ceea ce înseamnă că noua variantă de COVID se răspândește de 5 ori mai rapid. De asemenea, jurnalul mai titrează declarațiile unor specialiști care susțin că nu știu în acest moment ce efecte are Omicron asupra persoanelor vaccinate.

Totodată, statisticile arată că noua variantă îi afectează și pe cei care s-au imunizat cu serurile existente, ceea ce face omenirea să se întoarcă la punctul zero – acela în care nu avea nicio resursă de luptă împotriva temutei boli.

Veștile apocaliptice însă au și o informație pozitivă. Mai multe studii arată că Vitamina D este cel mai bun aliat împotriva tuturor variantelor de COVID-19. Mai exact, cei care au deficit de Vitamina D au mult mai multe șanse să dezvolte o formă gravă de COVID-19, pe când cei care au un nivel ridicat de Vitamina D în organism pot „fenta” total boala.

Nivelul de Vitamina D din organism se stabilește prin analize de sânge, însă costurile acestui test nu este suportată de stat. Având un preț piperat, multe persoane nu și-au dozat niciodată nivelul de Vitamina D.

Raed Arafat: „În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească”

omicron covid raed arafat

Raed Arafat nu e foarte optimist în privința Omicron: „În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii. Și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav. Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni.

Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă. Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi solușii tot prin modificarea vaccinurilor”, a  spus Raed Arafat.