Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Profesor al SNSPA dezvăluie „minciunile academice” ale lui Călin Georgescu: „Nu știe ce post ocupă!”

Exclusiv. Profesor al SNSPA dezvăluie „minciunile academice” ale lui Călin Georgescu: „Nu știe ce post ocupă!”
Un profesor de la SNSPA dezvăluie detalii despre cariera profesională a lui Călin Georgescu și „minciunile academice” ale acestuia. Zilele acestea, numele candidatului care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, anulat între timp, este intens vehiculat.

Cunoscutul profesor universitar Dragoș Dincă simte nevoia să facă publice mai multe detalii despre cariera academică a lui Călin Georgescu. Acesta explică informațiile vehiculate în spațiul public, spunând cum trebuie ele „traduse”. Mai exact, profesorul de la SNSPA dezvăluie „minciunile academice” ale lui Călin Georgescu și faptul că acesta „nu știe ce post ocupă”.

Profesorul SNSPA dezvăluie „minciunile academice” ale lui Călin Georgescu

În CV-ul candidatului la alegerile prezidențiale apare că este cadru didactic asociat la Universitatea din Pitești.

„Asta înseamnă colaborator, de obicei la plata cu ora. Într-un interviu însă, a declarat că este lector și are salariu. Ori acest post se ocupă prin concurs, sunt criterii și cerințe specifice. Pe site-ul universității nu apare arhiva cu concursuri. Concluzia: nu știe exact ce post ocupă”, a punctat profesorul Dragoș Dincă.

Angajat „pe pile”

În spațiul public s-a discutat și cum a ajuns Călin Georgescu să predea la universitate. Așa cum a fost făcut public, profesorul Sorin Fianu de la Universitatea din Pitești a declarat că Georgescu „a susținut un concurs de angajare”, pe baza unui interviu și „a fost recomandat de profesorul Mihai Bărbuceanu”.

„Eu știam că posturile presupun niște criterii și mai multe etape. Sună a autodenunț! Concluzia: a susținut un concurs, pe baza unei recomandări. Același profesor Fianu spune că „atunci când lipsește, își roagă colegii să îi țină orele”. Doar că la o universitate nu sunt 10 oameni care predau același lucru. Concluzia: a fost plătit pentru ore ținute de colegi, probabil cu alte specializări”, a mai arătat cadrul didactic de la SNSPA.

Prof. Dragoș Dincă

Ore de curs ținute „după ureche”

Când a fost întrebat despre ce le predă studenților, Călin Georgescu a fost mai degrabă evaziv. Domnul Georgescu spune că „suntem foarte fericiți, discutăm, ca de obicei, la fel. Lucruri importante, interesante, dezbatere. Libertatea de exprimare, foarte importantă”. Discuții, discuții, dar trebuie să existe o fișă a disciplinei cu temele de discuție, bibliografie etc.”, a arătat profesorul Dragoș Dincă, înainte de a concluziona că acesta își ține mai degrabă cursurile „după ureche”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri