Călin Georgescu, luat peste picior de Dana Budeanu și Victor Ciutacu. Ar fi greșit ziua de boicot a supermarketurilor
![Călin Georgescu, luat peste picior de Dana Budeanu și Victor Ciutacu. Ar fi greșit ziua de boicot a supermarketurilor](https://retetesivedete.ro/wp-content/uploads/2024/11/Calin-Georgescu-16-e1732791446311-1200x674.jpg.webp)
După ce a îndemnat românii să boicoteze supermarketurile, Călin Georgescu a fost luat peste picior de Dana Budeanu și Victor Ciutacu. Aceștia i-au explicat că ar fi greșit ziua.
Data de 10 februarie a fost aleasă pentru lansarea boicotului deoarece, a spus Călin Georgescu, în această zi este celebrat Sfântul Haralambie, consacrat ca fiind ocrotitorul roadelor, cel care ferește de lipsuri și foamete, aducând belșug în familie.
Așa cum se știe, Călin Georgescu și-a îndemnat alegătorii și fanii să boicoteze supermarketurile luni, 10 februarie. Inițiativa sa a fost îmbrățișată și de liderul AUR, George Simion. Ei susțin că marile lanțuri comerciale declară profit zero și nu promovează producătorii români. Reacțiile nu au întârziat. Pe de o parte, producătorii autohtoni au ceva de spus. Pe de altă parte, personalitățile media comentează intens subiectul.
Vocală, Dana Budeanu a distribuit postarea făcută de Victor Ciutacu.
„Când văd atâta prostie în jur, îmi crește inima de bucurie!”, a menționat, ironică, aceasta.
Victor Ciutacu și Dana Budeanu îi atrag atenția lui Călin Georgescu referitor la faptul că a greșit ziua de boicot a supermarketurilor.
View this post on Instagram
„Când fac cei mai mulți oameni piața? În weekend, de aia atunci e și cea mai bună aprovizionare. Când boicotează suveranistul în ițari roșii, clientul băcăniei italienești din Dorobanți, marketurile imperialiștilor și trimite lumea la piață (de regulă, goală)? Fix luni! P.S. Fie vorba între noi, marketurile tot la sfârșit de săptămână vând cel mai mult”, a transmis anterior Victor Ciutacu.
El a spus practic ceva ce știe tot românul, anume că lumea în weekend se duce la cumpărături, să își facă „aprovizionarea”. Peste săptămână, programul e mai aglomerat, legat de job, copii etc. Prin urmare, a boicota supermarketurile într-o zi de luni, care, probabil, înregistrează cel mai scăzut trafic de cumpărături, nu poate avea niciun efect. Dar dovedește cât de rupți de realitate sunt cei care propun așa ceva.
Pe de altă parte, producătorii români spun că politicienii și lumea ar trebui să se informeze și i-au îndemnat pe români să cumpere produse autohtone din marile magazine, căci se găsesc din plin.
„Eu sunt un mic producător local care colaborează cu magazinele Profi și avem o colaborare frumoasă, unde poporul alege, cum spuneți dumneavoastră, să cumpere de la producător local. De ce să boicotați marile lanțuri de magazine? Cred că dumneavoastră nu știți că și noi suntem aici cu produsele noastre românești. Vă rog să vă informați mai bine ce vând și marile magazine. Semnat un producător local”, a transmis un astfel de producător.
Au apărut și cei care vor să boicoteze boicotul. Bunăoară, activista Dana Hering și-a îndemnat urmăritorii din spațiul public să meargă la orice supermarket din țară, purtând orice însemn al Uniunii Europene.
„Mergeți la cumpărături luni, în orice supermarket, din orice oraș”, a declarat aceasta.
Amintim faptul că inițiatorul boicotului, Călin Georgescu, a folosit ca pretext informația conform căreia supermarketurile ar fi raportat profit zero în 2023, informație care este falsă.
„Marile multinaționale declară zero profit pentru că exportă profitul”, a spus Călin Georgescu.
Or, datele publice de la Ministerul Finanțelor arată că lanțurile de supermarketuri au declarat, doar în 2023, profituri de peste 2 miliarde de lei, bani pentru care au plătit taxe.
Potrivit presei, lanțul francez Carrefour a raportat un profit de 249 milioane de lei în 2023, Lidl Discount a avut un profit de peste un miliard de lei, Kaufland a avut un profit de 864 milioane de lei, iar Mega Image a avut un profit de 218 milioane de lei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook