Ambasada Statelor Unite ale Americii în București a oferit, marți, detalii despre cunoscutul traseu montan. Milioane de oameni l-au parcurs de-a lungul timpului. „Cei 3.500 de kilometri lungime, vremea, animalele sălbatice și schimbările de altitudine pot fi un factor descurajant pentru oricine. De aceea, întregul traseu este parcurs în totalitate de doar 1.000 de persoane anual”, anunță oficialii Ambasadei americane.

Traseul de 6 milioane de pași

Appalachian Trail, una din cele mai lungi căi de drumeție din lume, se află situat în munții Apalași, legând statele Georgia și Maine din SUA. I se spune „traseul de 6 milioane de pași”.

Site-ul web Appalachian National Scenic Trail este perfect pentru a începe planificarea prealabilă pentru următoarea aventură pe Appalachian Trail, oferind linkuri și toate informațiile de care aveți nevoie pentru a începe.


Exclusiv. Andreea Bălan s-a băgat deja pe afacerea iubitului Tiberiu Argint. Ce bani câștigă!

Exclusiv. Adevărul despre plecarea Vulpiței și a lui Viorel de la Acces Direct


Traseul Scenic Național Appalachian este o potecă publică care urmează mai mult de 2.180 de mile de pe muntele Appalachian între Maine și Georgia. Traseul este deschis pe tot parcursul anului și este accesibil din multe locații. Tot ce trebuie să faceți e să găsiți cel mai apropiat punct de acces în Indicații de orientare.

Drumeție prin 14 state americane

Appalachian Trail traversează teritorii pitorești, împădurite, pastorale, sălbatice și rezonante din punct de vedere cultural din Munții Appalași. Conceput în 1921, construită de cetățeni privați și finalizată în 1937, astăzi traseul este administrat de Serviciul Parcului Național, Serviciul Forestier SUA, Appalachian Trail Conservancy, numeroase agenții de stat și mii de voluntari.

Drumul traversează Muntele Mitchell aflat la 2.037 m altitudine, care este cel mai înalt punct din Apalași, urmând poteca veche a amerindienilor „Pony Trail, Klondike Trail”. În prezent,  calea de drumeție traversează 14 state federale, (Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, si Maine).

Punctele terminale ale drumului sunt în nord Mount Katahdin iar în sud Springer Mountain.

Sursa foto: Facebook

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp