„Fata lui tata”. Puștoaica lui Cătălin Zmărăndescu bate tot ce prinde – Exclusiv

 „Fata lui tata”. Puștoaica lui Cătălin Zmărăndescu bate tot ce prinde – Exclusiv
De când a revenit în România, după ani buni petrecuți în Londra, Cătălin Zmărăndescu s-a schimbat total. E căsătorit și din nou tată de doi copii: o fată și un băiat. Puștoaica lui îi calcă clar pe urme, iar băiețelul vine tare din urmă.

Matilda Zmărăndescu este clar „fata lui tata”. Încă de când a venit pe lume, acum patru ani, celebrul luptător a fost topit. Și așa a rămas., paginile sale de socializare sunt inundat de fotografii și clipuri cu minunea lui. Și, pentru că e mai mare (merge deja la grădiniță în grupa mijlocie) a început să se antreneze alături de tatăl ei.

Dar nu e treabă ușoară. În sala de sport Cătălin Zmărăndescu nu mai e „tati” ci „domn profesor”. Pentru toți studenții lui, inclusiv pentru fiica sa pe care o antrenează deja de aproape jumătate de an.

Cătălin Zmărăndescu, primul campion european la arte marțiale al României

Cătălin Zmărăndescu a fost un sportiv desăvârșit. Amintim doar că, după ce s-a mutat la Londra, în luptele din cușcă sau ring a bătut tot. A câștigat toate centurile puse în joc. Iar meciul său de retragere a fost evenimentul anului. Amintim că Zmărăndescu a fost primul campion european dat de România în arte marțiale, câștigătorul unor titluri și în MMA și box. Vreme de 16 ani a fost bodyguardul lui Gigi Becali.

Pe lângă asta, Cătălin Zmărăndescu știe cum să antreneze și s-a bucurat în permanență de respectul studenților săi. Așa a fost la academia pe care o deschisese în Londra, așa e la Târgoviște unde s-a mutat, de câțiva ani, cu soția sa, Luiza, și unde au venit pe lume și cei doi copii ai lor, Matilda Victoria, 4 ani, și Cătălin Vladimir, 2 ani.

„Fata lui tata”, puștoaica lui Cătălin Zmărăndescu a început să lupte la 4 ani

Matilda (4 ani), fiica lui Cătălin Zmărăndescu, a câștigat primul concurs de jiu-jitsu brazilian din cariera sa sportivă, în luna octombrie. Avea, atunci, doar trei luni de antrenamente. Antrenor a fost chiar tatăl ei, care s-a dus cu ea la Pitești, unde Matilda a reușit două victorii.

Jiu-Jitsu brazilian este un sport de contact. Acesta se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă.

Matilda Zmărăndescu câștigp cupele, una după alta

Cătălin Zmărăndescu a povestit pentru Prosport cum a început să lupte fiica sa de grădiniță. „A fost un concurs destinat copilor de 5 – 7 ani, dar Matilda a vrut să concureze. Partea interesantă e că atunci când mă antrenez o las prin sală. Probabil a văzut ce facem noi și a vrut și ea. Acest sport este jiu-jitsu brazilian, nu se bazează pe lovituri, ci pe ștrangulări și alte tehnici.

Prinde repede, are doar 3 luni de antrenamente. M-a suprins cînd mi-a zis: „Ce mișto e să fii campioană! Când e următorul concurs?”. Am rămas blocat! Merge și la înot, maică-sa o duce la pain și balet… Dar ea e cu sufletul aici, la lupte. Chiar dacă sunt tatăl ei, îmi spune domn profesor la antrenamente. Eu nu i-am zis nimic.

E un copil extraordinar. La 4 ani se încalță singură, își ia mâncare singură din frigider, n-are nicio treabă cu cei din jur! Are personalitate. A lipsit maică-sa, nu i-a dat niciun telefon. Mi-a zis că nu discută cu maică-sa decât după competiție.

Așa făceam și eu, în ziua luptei nu vorbeam cu nimeni. Și cel mic, de 2 ani, Vladimir, e la fel de țâfnos… Voia să intre pe saltea! Important e să facă sport, eu asta îmi doresc. Și mă bucur că Matildei nu-i place K1, acolo e vorba și de contact și intervin alte probleme”, a povestit  Cătălin Zmărăndescu.

În noiembrie, Matlilda Zmărăndescu a urcat pe podium și la Cupa Olteniei. Și se pregătește intens pentru noi competiții.

Sursa foto: Facebook / Cătălin Zmărăndescu

Recomandarile noastre